Σάββατο, Φεβρουαρίου 01, 2014

έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο της Κώ

Συνάντηση με το νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κω, κ. Βασίλη Στασινόπουλο είχε στις 30.1.2014 ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Κω.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Διοικητή ότι το Γ.Ν. Κω, είναι πρώτο νοσοκομείο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για προμήθεια και εγκατάσταση Ιατρό-τεχνικού  Εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στην πρόοδο των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή τμήματος του Νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στην  αγορά ακινήτου οπού θα στεγαστούν οι Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες του  Γ.Ν. Κω, έργο που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από ιδίους πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Κλείνοντας, ο κ Μαχαιρίδης ενημέρωσε τον Διοικητή του νοσοκομείου για προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής οξυγόνου στο Γ.Ν. Κω. Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνει τα νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου, και χρηματοδοτείται επίσης από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.


Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κώ συναντήθηκε με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη «Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Τμήματος Δωδεκανήσων» και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στη καλή λειτουργία τους με υλικά και μέσα, όπως καύσιμα και ανταλλακτικά.
Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ότι έχει καταθέσει πρόταση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορούν να τους διατίθενται πυροσβεστικά μέσα. Στη συνέχεια της ενημέρωσης ανέφερε  ότι η Περιφέρεια θα διενεργήσει διαγωνισμό για την αγορά δέκα οχημάτων 4x4, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των εθελοντικών και πυροσβεστικών ομάδων.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έναν επιπλέον διαγωνισμό που διενεργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την αγορά απαραίτητων υλικών, ύστερα από την καταγραφή των υλικών που ήδη διαθέτουν σήμερα οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας.