Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

στο Δήμο Θήρας το Βραβείο Αειφορίας για το 2013

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Θήρας (27.1) με αφορμή την παραλαβή της διάκρισης,
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Σαντορίνη έλαβε το πρώτο βραβείο μεταξύ των 33 νησιωτικών δήμων του Δικτύου ΔΑΦΝΗ για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο 2013.

Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού των Σημάτων Αειφορίας που ένα νησί βρίσκεται δύο συνεχόμενες χρονιές στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η απονομή του σήματος και των βραβείων έγινε την 25η Ιανουαρίου παρουσία του συντονιστή του ΔΑΦΝΗ Ηλία Ευθυμιόπουλου και του προέδρου και δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του Δικτύου και το ετήσιο Πρόγραμμα Αειφόρων Δράσεων με τα αποτελέσματα ανά νησί - μέλος για το 2013.

Πρέπει να σημειωθεί πως την αξιολόγηση την πραγματοποιεί ως ανεξάρτητος φορέας για λογαριασμού του δικτύου ΔΑΦΝΗ το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με επικεφαλής τον καθηγητή κο Κίμωνα Χατζημπίρο. Το βραβείο, για λογαριασμό του Δήμου Θήρας, παρέλαβε ο κ. Λουκάς Μπελλώνιας, ο οποίος είχε αναλάβει και την προετοιμασία της υποψηφιότητας για την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Το Πρόγραμμα  της πιστοποίησης των δράσεων των νησιών από το ΔΑΦΝΗ, αποτελεί ένα μηχανισμό για την ανάδειξη και τη διάδοση των πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της πράσινης οικονομίας στα νησιά του Αιγαίου.  Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να γίνει η αειφορία μόνιμη συνιστώσα της νησιωτικότητας και των πολιτικών ή κοινωνικών δράσεων που τη συνοδεύουν. Από τα 33 μέλη του δικτύου ΔΑΦΝΗ το Σήμα Αειφορίας για το έτος 2013 έλαβαν οι ακόλουθοι Δήμοι: Αμοργού, Άνδρου, Αντιπάρου, Θήρας, Ίου, Κέας, Κύθνου, Λέσβου, Λίμνου, Ρόδου, Σίφνου, και Σύρου.