Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Tσίτουρα από τον Δήμαρχο Θήρας Νικόλαο Ζώρζο, παρουσία του Γάλλου Πρεσβευτή J.L.Kuhn-Delforge (15.9.2014)

Στη γεμάτη αίθουσα του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος απένειμε, στις 15 Σεπτεμβρίου, το μετάλλιο τιμής του Δήμου Θήρας με σχετικό δίπλωμα στον γνωστό συλλέκτη, ιδρυτή του Αρχείου Θηραϊκών Μελετών κ. Δημήτρη Τσίτουρα, Δικηγόρο, Πρόξενο της Γαλλίας στη Θήρα, για την πολύτροπη και πολύχρονη προσφορά του στη Σαντορίνη.

Μετά την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζώρζου και την απονομή του μεταλλίου και του διπλώματος στον κ. Δημήτρη Τσίτουρα, τον τιμηθέντα επαίνεσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. JeanLoupKuhn Delforge για την προσφορά στον πολιτισμό και για τις υπηρεσίες του ως προξένου της Γαλλίας στη Σαντορίνη.

Τη μετάφραση στα ελληνικά έκαμε ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Χλωρίδης.

Ακολούθησε ομιλία της γνωστής αρχιτέκτονα κ. Βούλας Μποζινέκη -Διδώνη, που αναφέρθηκε στις πολύτροπες και πολύχρονες δράσεις του κ. Δημήτρη Τσίτουρα για τη Σαντορίνη και παρουσίασε το λεύκωμα « ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι το 1956 μέσα από CARTESPOSTALES», στο οποίο δημοσιεύονται δύο κείμενά της.

Στην αντιφώνησή του ο τιμηθείς κ. Δημήτρης Τσίτουρας ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την τιμητική διάκριση, τους Συντελεστές του έργου και πρόσφερε επίσημα αντίτυπο του λευκώματος στον κ. Μανώλη Λιγνό, στον οποίο έχει αφιερωθεί το θαυμάσιο λεύκωμα, σαν ¨ μικρό αντίδωρο φιλίας και εκτίμησης ¨.

Επιλογικά, μίλησε ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Ζώρζος, ο οποίος επαίνεσε τον κ. Δημήτρη Τσίτουρα για τη νέα ανεκτίμητη προσφορά του στη Σαντορίνη.


Κείμενο : Μανώλης Λιγνός. Δημοσιογράφος εκδότης της εφημερίδας «Θηραικά Νέα».