Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

ενεργοποιήθηκε ο «Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού» από το Υπ. Τουρισμού και το Ξ.Ε.Ε.

Την ενεργοποίηση του «Δορυφόρου Λογαριασμού», ζήτημα που ήταν σε εκκρεμότητα για αρκετά χρόνια, σε συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Ο Δορυφόρος Λογαριασμός θα παρέχει ακριβή στοιχεία για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον «Δορυφόρο Λογαριασμό Τουρισμού» μπορείτε να δείτε στις εξής σελίδες :

Ο «Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού». Είναι ενα εθνικολογιστικό εργαλείο που ερευνά, μελετά και κυρίως προσδιορίζει την Τουριστική ζήτηση και προσφορά, την Τουριστική κατανάλωση, τα Τουριστικά χαρακτηριστικά προϊόντα, τις Τουριστικές βιομηχανίες κ.α. μεγέθη.

Ένας δορυφόρος λογαριασμός (Δ.Λ.) είναι ένα εργαλείο για την οργάνωση όλης της  ποσοτικής πληροφόρησης που σχετίζεται και απορρέει από ένα συγκεκριμένο πεδίο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων ή (και) υπηρεσιών, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού γνωσιακού συστήματος σχετικά με τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του υπό μελέτη πεδίου και τη διασύνδεση της ανάλυσης του με το συνολικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα της περιφέρειας και της χώρας.


Βασικός σκοπός της συγκρότησης ενός Δ.Λ. είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού συστήματος πληροφόρησης των σημαντικότερων χαρακτηριστικών για ένα συγκεκριμένο πεδίο οικονομικής-παραγωγικής δραστηριότητας με στόχο την οργανική σύνδεση της ανάλυσης του με το συνολικότερο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα μιας οικονομίας (χώρας, περιφέρειας ή και τόπου).