Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

από τις 19.12 το ψηφιακό σήμα της digea στην Σαντορίνη

Η Νοτιανατολική Ελλάδα (νησιά Αιγαίου και Κρήτη) θα είναι η τελευταία περιοχή στη χώρα που το τηλεοπτικό σήμα θα αρχίσει να εκπέμπεται ψηφιακά. Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ η ημερομηνία έναρξης εκπομπής θα είναι η 19η Δεκεμβρίου 2014.

Η Σαντορίνη θα καλύπτεται στο κανάλι 31 από το κέντρο εκπομπής στον Προφήτη Ηλία και το αντίστοιχο στην Ίο.

Στον διαδικτυακό τόπο της Digea αναφέρεται ότι για τις περιπτώσεις που επηρεάζονται εγκαταστάσεις με αρκετές τηλεοράσεις, όπως είναι τα ξενοδοχεία  προτείνονται οι παρακάτω ενδεικτικοί τρόποι λήψης του ψηφιακού σήματος.

Εφόσον υπάρχει κεντρική καλωδιακή εγκατάσταση μπορεί να γίνει η λήψη και διανομή μέσω του υπάρχοντος καλωδιακού δικτύου με την προσθήκη ψηφιακών δεκτών στην κεντρική εγκατάσταση. Ο αριθμός των δεκτών που απαιτούνται είναι ίσος με τον αριθμό των σταθμών που θέλετε να κάνετε λήψη. Αυτή η λύση είναι και η προτεινόμενη, αφού είναι η πιο οικονομική, δεν θα χρειαστεί κάποια παρέμβαση στα δωμάτια.

Στην περίπτωση που υπάρχει εγκατεστημένη στα δωμάτια συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση, μπορείτε να λάβετε όλους τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που εκπέμπουν και μέσω της Digea από αυτή χωρίς κάποια αλλαγή στην εγκατάσταση. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον εγκαταστάτη σας για να κάνει μια νέα μελέτη και να σας πει αν και τι επιπλέον υλικά θα χρειαστούν.

Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένη καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση μία ενδεικτική λύση είναι να εγκατασταθούν σε κάθε συσκευή ξεχωριστά ψηφιακοί δέκτες, πάντα ένας σε κάθε τηλεόραση και ο τηλεθεατής θα επιλέγει μέσω του δέκτη αυτού το σταθμό που θέλει να παρακολουθήσει με ένα δεύτερο τηλεκοντρόλ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες :