Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

άνοιξαν με την υποστήριξη εθελοντών συντηρητών τα εργαστήρια συντήρησης των αρχαιοτήτων στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανάρτηση (6.10) της σελίδας https://www.facebook.com/saveakrotiri

The Akrotiri wall-painting lab has finally re-opened thanks to the conservators that have volunteered to make this possible! Now it is up to us to keep them that way!

Τα εργαστήρια συντήρησης των τοιχογραφιών άνοιξαν και πάλι από τους συντηρητές που εθελοντικά βρίσκονται στο χώρο! Από εμάς εξαρτάται να παραμείνουν για πάντα ανοιχτά!


Με αφορμή την αισιόδοξη αυτή εξέλιξη, αξίζει να υπενθυμισθούμε ότι το πωλητήριο ενθυμίων και ειδών σχετικών με τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης που δημιούργησε ομάδα εθελοντών με στόχο της συγκέντρωση εσόδων και σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την λειτουργία των εργαστηρίων, λειτουργεί από τις αρχές του φετινού Σεπτεβρίου.

Το πωλητήριο λειτουργεί σε εξωτερικό δημόσιο χώρο, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, ενώ πάγιο αίτημα τοπικών συλλόγων και φορέων της Σαντορίνης από το ξεκίνημα της λειτουργίας του, είναι η λειτουργία του εντός του αρχαιολογικού χώρου, με καλύτερη οργάνωση και στο πλαίσιο της λειτουργίας των επίσημων πωλητηρίων των Μουσείων, με τα έσοδά του να διατίθενται για την υποστήριξη του εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιοτήτων.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 12.10 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «το Ακρωτήρι στον Πύργο» με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την συνέχιση, πλέον.., της λειτουργείας του εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.exoumekaileme.com/2014/09/12102014.html