Δευτέρα, Οκτωβρίου 06, 2014

με επιτυχία το φετινό 4ο συνεχόμενο διεθνές πρωτάθλημα parkour στην Σαντορίνη – έλληνας ο νικητής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό 4ο συνεχόμενο διεθνές πρωτάθλημα parkour στην Σαντορίνη το απόγευμα του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου στις αυλές του ξενοδοχείου Dana Villas στο Ημεροβίγλι, με νικητή της διοργάνωσης τον έλληνα freerunner Δημήτρη Κυρσανίδη που υπερίσχυσε των υπολοίπων αθλητών με διαφορά αρκετών πόντων, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακότατη εμφάνιση, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι γνώστες του χώρου.  

Το βίντεο με το free running του Δημήτρη Κυρσανίδη μπορείτε να το δείτε ως πρώτη είδηση σήμερα (6.10) στην διεθνή σελίδα του δημοφιλούς energy drink που αποτελεί μόνιμο χορηγό της διοργάνωσης, εδω : http://www.redbull.com/en

Σύμφωνα με την σελίδα, «See a local hero upset the favourites in Santorini
Watch Greece’s Dimitris Kyrsanidis tackle a freerunning paradise to win Red Bull Art of Motion 2014.»


Για περισσότερα βίντεο, φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για την επιτυχημένη διοργάνωση που έχει πλέον ως μόνιμη έδρα διεξαγωγής την Σαντορίνη την οποία χαρακτηρίζει «παράδεισο του free running», μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες :

Σύμφωνα με το βασικό κείμενο για την φετινή διοργάνωση,

Red Bull Art of Motion returned to the island of Santorini, Greece, the so-called freerunning paradise, on October 4, 2014. Once again, the world’s top freerunners got together on an epic course setting, against the volcanic landscape and the infinite blue sea. Deploying their unique style in a demanding and natural track, 18 freerunners were competing against the course and themselves, presenting their own unique skills through their awesome tricks, runs and drops. 


Όπως στις τρείς προηγούμενες διοργανώσεις έτσι και φέτος ο διαγωνισμός ήταν διεθνής και σ’ αυτόν συμμετείχαν μερικοί απο τους καλύτερους αθλητές του χώρου, απο ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως χώρες της Ευρώπης.

 Όσο για την τέταρτη συνεχόμενη επιλογή της Σαντορίνης ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων, σύμφωνα με τους υπευθύνους της παραγωγής καθώς και τους χορηγούς της διοργάνωσης, «η καλντέρα στο Φηροστεφάνι αποτελεί την καλύτερη απο πλευράς ομορφιάς καθώς και την ιδανική φυσική πίστα για το συγκεκριμένο σπόρ».

Αξίζει να αναφέρουμε οτι το parkour αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένο άθλημα, με φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.