Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2014

δήλωση του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρου για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σπύρου για το γεγονός,

Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο των Κυκλάδων της τελευταίας 20ετίας, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.  Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών της Σύρου, της Πάρου, της Τήνου, της Μυκόνου και της Νάξου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία μέσα στο 2016.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδωνπαρευρέθηκε  την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση για την υπογραφή του έργου«Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα»και δήλωσε σχετικά πως «το μεγάλο αυτό έργο της ζεύξης των νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή ηλεκτρικής ενέργειας των τουριστικών νησιών μας, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον αφού που θα μειώσει την ρύπανση από την καύση του πετρελαίου».

Επίσης τόνισε πως με την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα «θα δοθεί επίσης η δυνατότητα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στα νησιά μας από ανανεώσιμες πηγές και θα τονωθεί αισθητά η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα το έργο «θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αφού η μείωση του κόστους ενέργειας υπολογίζεται στα 100 εκατ. Ευρώ ετησίως».

Τέλος, υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα έργο συνολικής δαπάνης 240 εκατομμυρίων ευρώ που αναδεικνύει τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαφαίνονται για την χώρα μας και μειώνει την ανεργία στα νησιά μας μέσω της απορρόφησης εργατικού δυναμικού κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου ».