Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2014

φρεσκάδα, εμπειρία αλλά και υποστελέχωση - στις 7.9 η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας

Τις λέξεις φρεσκάδα και εμπειρία χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος σε πρόσφατη συνέντευξή του για να περιγράψει τις επιλογές που πραγματοποιήθηκαν σε ότι αφορά τις θέσεις των αντιδημάρχων στον Δήμο Θήρας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στους τέσσερις αντιδημάρχους έχουν μεταβιβαστεί πολλές αρμοδιότητες των οποίων θα έχουν την πλήρη εποπτεία, καθώς και ότι επιθυμία όλων είναι να έχουν επαφή με τους πολίτες, στο πλαίσιο της δημιουργίας ημερών και ωρών για το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κύριοι Καμπουράκης και Καφούρος ανανέωσαν την θητεία τους για τα επόμενα 2,5 χρόνια (οπότε κι ο Νόμος παρέχει την δυνατότητα αλλαγών) ασκώντας τις ίδιες αρμοδιότητες, ενώ η κ. Μπελλώνια και ο κ. Κυριαζής θα υπηρετήσουν τις θέσεις αυτές για πρώτη φορά.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ζώρζος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας που ολοκληρώθηκε μπήκαν οι βάσεις για την δημιουργία του έργου της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε να είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη εν μέσω μάλιστα γενικότερης οικονομικής κρίσης, η δημιουργία των νέων δομών, τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, καθώς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών που σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούσε σε αδυναμία άμεσων παρεμβάσεων.


Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της συγκρότησης του νέου σχήματος του Δήμου Θήρας, την Κυριακή 7.9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας με θέματα την εκλογή των μελών του νέου προεδρείου του, καθώς και την εκλογή των μελών των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής.