Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2014

συνάντηση δημάρχου Θήρας με τον Πρέσβη του Καναδά (12.9)

Σύμφωνα με την ανάρτηση του δημάρχου Θήρας στην σελίδα https://www.facebook.com/zorzosnik?fref=ts

«Δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου την επίσκεψη του Πρέσβη του Καναδά κ. Robert Peck. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση των Καναδών πολιτών που επισκέπτονται την Σαντορίνη καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης των υδροπλάνων ως μέσο διασύνδεσης των νησιών της περιφέρειας μας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Robert Peck πραγματοποιεί σειρά επαφών με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης νησιωτικών, κυρίως, περιοχών με σκοπό την συζήτηση του θέματος της ανάπτυξης των υδροπλάνων ως μέσο διασύνδεσης των νησιών, με δεδομένο ότι η χώρα του έχει μακρά και μεγάλη εμπειρία στην χρήση του συγκεκριμένου μέσου σε δυσκολότερες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, κλιματολογικές συνθήκες σε σχέση με αυτές της νησιωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρονται ζητήματα συνεργασίας σε επίπεδο τουρισμού, με τον Καναδά να θεωρείται «ανερχόμενη δύναμη» σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα των πολιτών του στην Ελλάδα.

Σχετικά με την δρομολόγηση των υδροπλάνων σε παλαιότερη ανάρτηση έχουν αναφερθεί τα εξής : http://www.exoumekaileme.com/2014/08/blog-post_94.html