Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2014

επιτυχημένο και το 2ο Loukoumi Festival στην Σύρο

Σύμφωνα με ανάρτηση του : http://www.culturenow.gr/29181/2o-loukoumi-festival-syros-2014
To FORUM 20.21 και ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης παρουσίασαν το 2ο Loukoumi Festival – Syros 2014, το Σάββατο 23 Αυγούστου στην Άνω Σύρο και την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Ερμούπολη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Την πρώτη βραδιά η Άνω Σύρος μετατράπηκε σε μια ελληνική Μονμάρτη, με νέους μουσικούς και καλλιτέχνες – δημιουργούς γλυκών ψηφιδωτών με λουκούμι να πλαισιώνουν τους λουκουμοποιούς του νησιού που και φέτος προσφέρουν απλόχερα το πασίγνωστο τοπικό μας προϊόν. Πέρσι το στοίχημα μας ήταν η δημιουργία έργων τέχνης με πρώτη ύλη το λουκούμι.

Εφέτος πάμε ένα βήμα παρακάτω: στόχος μας, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Σύρου και των Κυκλάδων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, είναι να ξαναζωντανέψουμε τον μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μετατρέποντας τον σε τόπο φιλοξενίας και πόλο έλξης νέων ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Εκμεταλλευόμενοι τα ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα, πιστεύουμε πως αξίζει να προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να μετατρέψουμε την Άνω Σύρο σε ένα ζωντανό και δυναμικό κύτταρο τέχνης και δημιουργίας διεθνούς εμβέλειας.

Η Loukoumartre μας είναι η αρχή και το σκίτσο του καταξιωμένου κομίστα Τάσου Μαραγκού που πλέον ζει και δημιουργεί στη γενέτειρα του, αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο το ονειρεμένο σκηνικό που προετοιμάζουμε για ένα αξέχαστο διήμερο με μουσικές, ψηφιδωτά και αρώματα τριαντάφυλλου , μαστίχας και περγαμόντου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συριανό λουκούμι μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα: http://www.hermoupolis.gr/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1---%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9.aspx