Κυριακή, Αυγούστου 10, 2014

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (S.A.F.) – οι επόμενες εκδηλώσεις - 23.8 τελευταία συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

Τελευταία συναυλία για το καλοκαίρι είναι αυτή του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη το Σάββατο 23 Αυγούστου. Ο Γιάννης Χαρούλης στο μουσικό ταξίδι του ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του, η οποία τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης στη συναυλία θα τιμήσει επίσης και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών, τα οποία βρίσκουν κάθε φορά ένα καινούριο δρόμο μέσα από το μοναδικό χρώμα της φωνής του. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν μεγάλων δημιουργών γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών.
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και μειωμένο 12 ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση (20.8) των υπευθύνων των εκδηλώσεων του S.A.F.

Πλημμύρισε από χρώματα, έμπνευση, ιδέες, αυτοσχεδιασμό και παιδικά όνειρα, αποτυπωμένα στο χαρτί, σήμερα το απόγευμα το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στο Εργαστήριο που στήθηκε υπό την εικαστική καθοδήγηση του Γιώργου Σαμψωνίδη.

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 χρόνων έβαλαν το ταλέντο τους και με "υλικά" τη.... φαντασία τους, τέμπερες, πινέλα και ακουαρέλες δημιούργησαν καταπληκτικά έργα με θέμα την "Σαντορίνη".

Οι δημιουργίες των παιδιών θα εκτίθενται την Τετάρτη 20.8 στο χώρο του Εργοστασίου από τις 6 το απόγευμα ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει η παιδική παράσταση με τίτλο "ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ" , από το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, στις 21.30.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ - Συνοδός, 5 ευρώ Παιδικό.

KEIMENA - ΜΟΥΣΙΚΗ: Τάσος Ιωαννίδης - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αποστολία Παπαδαμάκη.


Για περισσότερες πληροφορίες: www.santoriniartsfactory.gr


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εξακολουθεί να μαγεύει το Παλαιό Εργοστάσιο Τομάτας στη Βλυχάδα Σαντορίνης με το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ήδη έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο κοινό της Σαντορίνης συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού, ενώ συνεχίζεται ο εικαστικός εκθεσιακός κύκλος που αποτελείται από την ομαδική έκθεση με τίτλο «White Grey and a Little Red», από την ατομική έκθεση φωτογραφίας του J. Joshua Garrick και την ατομική έκθεση γλυπτικής του Στέλιου Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή ξεχώρισαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ενθουσίασε το κοινό, ενώ οι Human Touch έδωσαν μία μοναδική συναυλία με jazz ήχους και ρυθμούς που καθήλωσε το πλήθος για περισσότερες από δύο ώρες. Ακόμη, η Pink Floyd Tribute Band “Λunatics” παρέσυρε το κοινό κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα ηχοχρώματα των μοναδικών και αγαπημένων Pink Floyd.

Στο θέατρο, ο χώρος του παλαιού εργοστασίου μετατράπηκε σε… κινητή σκηνή όταν ο Κωνσταντίνος Ντέλλας χρησιμοποίησε ποικιλοτρόπως διάφορα σημεία του Εργοστασίου για να παρουσιάσει την εξαιρετική δουλειά του με τίτλο «Ο Έλλην Βρυκόλαξ». Επίσης, η δεύτερη κατά σειρά που παράσταση που παρουσιάστηκε στο SAF, το έργο «Ramona Travel / Η γη της καλοσύνης» από τους Bijoux de Kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, άφησε εκστατικούς τους θεατές!

Εξαιρετική παρουσία είχαν επίσης οι ομάδες σύγχρονου χορού Rootless Root, Χοροθέατρο Νατάσσας Ζούκα, Ομάδα Ύψιλον της Αγγελικής Στελλάτου και η χορογράφος Nina Dipla. Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποιες από τις σημαντικότερες ομάδες-εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού χορού, με ερμηνείες που συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Επόμενη εκδήλωση στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης είναι η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά το Σάββατο 16 Αυγούστου με τίτλο «Αρμένικη Βίζιτα»!

Ο ξεχωριστός αυτός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, παρέα με τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα και τον Σωτήρη Ντουβά στα τύμπανα, με τον ίδιο στο πιάνο και στην ερμηνεία των τραγουδιών του, θα στήσουν μία εντελώς διαφορετική παράσταση παίζοντας γνωστές και απροσδόκητες επιλογές από τη δισκογραφία του τραγουδοποιού, τραγούδια άλλων που αγαπάει, αλλά και –για πρώτη φορά- καινούρια τραγούδια από τον επερχόμενό του δίσκο!
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ.

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου η μαγευτική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν μέσω της μουσικής σε χώρες του κόσμου, συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια με διαχρονικά jazz standards, τραγούδια της Καραϊβικής με της Κάτω Ιταλίας, καθώς και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι. Το εύρος του ρεπερτορίου και η συναρπαστική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη, σε μία ξεχωριστή συναυλία στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ.

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου υποδεχόμαστε το Θέατρο Οδός και την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» του Τάσου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαμάκη. Η γνωστή μουσικοθεατρική παιδική παράσταση ταξιδεύει για μία και μοναδική παράσταση στη Σαντορίνη υποσχόμενη πως θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους μέσα από τις ξεχωριστές ιστορίες των μικρών ηρώων της.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ και μειωμένο 5 ευρώ.

Αμέσως μετά, την Πέμπτη 21 Αυγούστου, ακολουθεί ένα πρωτοποριακό μουσικό σύνολο, οι «Εφεξής», μία πολυσυλλεκτική παρέα με συνεκτικό κρίκο την τζαζ. Οι πέντε μουσικοί, ο καθένας με διαφορετικές αφετηρίες (κλασική, σύγχρονη, jazz μουσική), θα παρουσιάσουν διαχρονικά κομμάτια της mainstream, fusion jazz και swing, δίνοντας ο καθένας το προσωπικό του στίγμα. Μια μουσική συνεύρεση γεμάτη μελωδία, φαντασία και ρυθμό!
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και μειωμένο 8 ευρώ.

Τελευταία συναυλία για το καλοκαίρι είναι αυτή του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη το Σάββατο 23 Αυγούστου. Ο Γιάννης Χαρούλης στο μουσικό ταξίδι του ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του, η οποία τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης στη συναυλία θα τιμήσει επίσης και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών, τα οποία βρίσκουν κάθε φορά ένα καινούριο δρόμο μέσα από το μοναδικό χρώμα της φωνής του. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν μεγάλων δημιουργών γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών.
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και μειωμένο 12 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο», των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουσάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή (5/9/2014), και ένα Αφιέρωμα στην Ισότητα και την Ενδοοικογενειακή Βία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (15-21/9/2014).


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ –ΒΛΥΧΑΔΑ, ΦΑΜΠΡΙΚΑ –ΦΗΡΑ, www.viva.gr