Σύμφωνα με κείμενο της Νίκης Μηταρέα για την εφημερίδα http://www.lifo.gr/mag/features/4405
Μη
φύγεις από το νησί, αν δεν δοκιμάσεις...
Τα ελληνικά νησιά είναι για τους foodies μικροί γαστρονομικοί
παράδεισοι από μοναδικές γεύσεις.
Σχετικά με την Σαντορίνη αναφέρεται ότι,
Η ηφαιστειακή, άνυδρη γη χαρίζει νοστιμάδα στη φάβα, στο διάσημο
ντοματάκι, στην κάππαρη αλλά και στα αμπέλια που παράγουν το γλυκό κρασί
Vinsanto και τα φημισμένα σε όλο τον κόσμο κρασιά από την ποικιλία Ασύρτικο.
Το πλήρες άρθρο που αναφέρεται στα τοπικά προϊόντα πολλών ελληνικών
νησιών, μπορείτε να το δείτε εδώ : http://www.lifo.gr/mag/features/4405
Πηγή: www.lifo.gr