Κυριακή, Αυγούστου 10, 2014

διεθνές καλοκαιρινό σχολείο για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, φέτος και στην Σαντορίνη

Για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr διοργανώνει το «Διεθνές Καλοκαιρινό Σχολείο για την Ελληνική Γλώσσα και τον Eλληνικό Πολιτισμό», αυτή τη φορά στη Σαντορίνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ξενόγλωσσους και ομογενείς επισκέπτες του νησιού μας.
Περίπου 70- 80 άτομα από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να  επισκεφτούν τη  Σαντορίνη  για 15-30 ημέρες ο καθένας, να μάθουν ελληνικά, να τραγουδήσουν ελληνικά τραγούδια, να μαγειρέψουν ελληνικές συνταγές, να μιλήσουν στα ελληνικά με κατοίκους των χωριών μας και να έλθουν πιο κοντά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Αυτοί οι επισκέπτες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, μιας και κινούνται από φιλελληνικό πνεύμα και από τη διάθεση να στηρίξουν την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς.

Το πρόγραμμα φέτος θα διαρκέσει από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, θα υλοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

Περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και  πολιτιστικές δραστηριότητες (πολιτιστικές επισκέψεις και παρουσιάσεις, σεμινάρια μαγειρικής, τραγουδιού,  εκδρομές κ.α.).
Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  υλοποιεί προγράμματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό από το 1995 στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά.
Οργανώνει προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρισμού  καθώς και ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 22860-82820 και στο e-mail: ifigenia@hcc.edu.gr