Δευτέρα, Αυγούστου 11, 2014

πρωταθλήτριες του … κινητού αναδεικνύονται η Μύκονος και η Σαντορίνη (! )

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της Wind, στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση στην χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας που ξεπερνά το 200%.

Πρωταθλήτριες του κινητού αναδεικνύονται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Στα δυο νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι αύξηση 230%! τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε δεδομένα. Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται σε κίνηση από περιαγωγή (δηλαδή από ξένους επισκέπτες) αλλά και στους συνδρομητές της Wind που φαίνεται να προτιμούν κατά κύριο λόγο τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους.

Η αμέσως επόμενη περιοχή που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στο κινητό τηλέφωνο και στο mobile internet, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το Ιόνιο. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στην περιοχή κατά 115%. Aκολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με αύξηση 85% και τα Δωδεκάνησα με 80%.

Oσο για την προέλευση των ξένων επισκεπτών; Οι Aγγλοι είναι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, αφήνοντας για λίγο δεύτερους τους Ρώσους με την τριάδα να συμπληρώνουν οι Γερμανοί. Την έκπληξη ωστόσο κάνουν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία και τη Σερβία που αντίστοιχα είναι τέταρτοι και πέμπτοι στην χρήση του δικτύου της συγκεκριμένης εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αυτό το καλοκαίρι.