Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2013

ιατρική αποστολή στην Ανάφη από τον όμιλο Rotaract Αθηνών (7-8.12)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών ως μια βαθιά κοινωνικά ευαισθητοποιημένη οργάνωση, γνωρίζοντας τα τεράστια υγειονομικά προβλήματα του νησιού της Ανάφης, το Σαββατοκύριακο 7/8-12-2013 βρέθηκε στο νησί και πραγματοποίησε μια διήμερη δράση με κλιμάκιο ιατρών με επικεφαλή τον τ. Υφυπουργό Υγείας, καθηγητή Χειρουργικής κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο και μέλη του ομίλου Rotaract Αθηνών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμός των μαθητών του νησιού, ελήφθησαν αιμοληψίες καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα σε όσους εξετάστηκαν, μοιράστηκαν παιχνίδια στα παιδιά και έγινε μελέτη αγγειακού συστήματος των ενηλίκων με συσκευές υπερήχων και διανεμήθηκαν μετρητές ζαχάρου και ηλεκτρονικά θερμόμετρα ως δωρεά σε άτομα που τα είχαν ανάγκη επίσης έγινε κατ’ οίκον νοσηλεία σε δυο ασθενείς του νησιού.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ανάφης κ. Ιάκωβο Ρούσσο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου,κ. Ιωάννη Χάλαρη, στην οποία συζητήθηκαν καίρια προβλήματα του νησιού και εκφράστηκε η πρόθεση για τη συνέχιση των δράσεων από την πλευρά του Ομίλου μας και τα επόμενα χρόνια. Ο όμιλος Rotaract Αθηνών δεσμεύτηκε για τη δημιουργία για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, ενός προτύπου κέντρου αναφοράς για τον τοπικό πληθυσμό, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στα μέγιστα σε αυτή την προσπά-εια.

Στη δράση μας συνέβαλλε σημαντικά η BlueStarFerries, με την προσφορά μείωσης κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων των ατόμων που στελέχωσαν την αποστολή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με την παραχώρηση πλωτού μέσου για την μεταφορά της αποστολής από την Σαντορίνη προς την Ανάφη και το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών για την πραγματοποίηση των αιματολογικών εξετάσεων.

Στόχος της δράσης του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών ήταν να φέρει μια ανακούφιση στα προβλήματα υγει-νομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού  και να συνεχιστεί η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2011 με τη δωρεά ιατρικών οργάνων στο Περιφερειακό ιατρείο του νησιού της Ανάφης.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, Μιχαήλ - Άγγελος Άλμπαν, Ιατρός, Ειδικευόμενος Χειρουργός ΓΝΑ Λαϊκού