Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2013

Ν. Συρμαλένιος ερωτήσεις προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το Δ.Τ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου –Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας. Ειδικότερα τα τρία τελευταία χρόνια 2011-2013 τα τακτικά έσοδα των δήμων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60%, μείωση η οποία δεν έχει γίνει σε κανέναν άλλο δημόσιο ή κοινωνικό φορέα. 

Παράλληλα,

Τη δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη ότι με νομοθετική ρύθμιση θα προστατευθούν τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα τυριά, τα οποία λόγω μη παστερίωσης κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς, έλαβε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα τον τομέα της Κτηνοτροφίας. Στην ομιλία του στην επιτροπή, ο Ν. Συρμαλένιος ανέλυσε το πρόβλημα που δημιουργεί η υποχρέωση παστερίωσης στα κυκλαδίτικα παραδοσιακά τυριά, και ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παραγωγοί, οι οποίοι παράγουν εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας τυριά, τα οποία εάν δεν προχωρήσει το υπουργείο σε μέτρα προστασίας τους, θα διακινούνται παράνομα.