Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

η Π.Ε.Δ.. Ν. Αιγαίου για την κινητικότητα στους σχολικούς φύλακες

Επιστολή προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.,  σχετικά με το «Αίτημα για ένταξη των σχολικών φυλάκων στο θεσμό της κινητικότητας», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:    

«Ως  πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω προς εσάς τη βούληση του συνόλου των αιρετών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών των Κυκλάδων, για την παραμονή των σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους.
Ήδη έχει φανεί το κενό από τη μη προσφορά υπηρεσιών για την διαφύλαξη των σχολικών μονάδων των νησιών μας.  Στην περίπτωση κατά την οποία δεν είναι δυνατή η επαναφορά του συνόλου των σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους, σας ζητάμε όπως ενταχθούν, τόσο στο θεσμό της διαδημοτικής κινητικότητας,  όσο και στην κινητικότητα σε δημόσιους φορείς, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να καλύψουν κενές θέσεις στους νησιωτικούς μας δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες .
Με δεδομένη την υποστελέχωση των νησιωτικών δήμων και των κρατικών υπηρεσιών,  η συνεισφορά των σχολικών φυλάκων στο έργο τους θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υλοποίηση του δύσκολου έργου, το οποίο επιτελούμε σήμερα στα νησιά μας. »