Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2013

επιτροπή για τα προβλήματα του Κ.Υ. Θήρας

Η σύσταση μιας νέας επιτροπής με σκοπό την άμεση υποστήριξη της λειτουργίας του Κ.Υ. Σαντορίνης ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29.11 μεταξύ εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πολιτών του νησιού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν διάφορες απόψεις ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μοναδική δημόσια μονάδα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του νησιού, με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης, ενώ έντονα και εκτενώς τέθηκε το δίλλημα για το εάν θα ήταν αποτελεσματικότερη η δημιουργία μιας νέας ενιαίας επιτροπής που θα ασχολούνταν άμεσα με τα προβλήματα του Κ.Υ. και με διαρκές στόχο την λειτουργία του Νοσοκομείου, η μιας νέας επιτροπής με αποκλειστικό έργο την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Κ.Υ.

Η πρώτη άποψη φάνηκε αρχικά να έχει αρκετούς αποδέκτες μεταξύ των οποίων και τον Δήμαρχο Θήρας στην αρχική πρότασή του για την συγκρότηση μιας «μικρής ενιαίας και όχι χαοτικής επιτροπής», ενώ εν συνεχεία και λόγο των σοβαρών ενστάσεων που διατυπώθηκαν ως προς το διαφορετικό του στόχου αλλά και τις ενδεχόμενες ενστάσεις μελών της επιτροπής για το Νοσοκομείο που ήταν απόντα από την εν λόγο συνάντηση, υπερίσχυσε η πρώτη άποψη, με την σημείωση ότι οι δύο επιτροπές που ασχολούνται με το ίδιο «θεματικό αντικείμενο» -την δημόσια υγεία στην Σαντορίνη- να είναι σε συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ τους.

Την νέα επιτροπή αποφασίστηκε να συγκροτήσουν εκπρόσωπος από τον Δήμο Θήρας, μέλος της επιτροπής για το Νοσοκομείο, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, του συλλόγου πολυτέκνων, των πολιτών της Οίας, και του Συλλόγου των ενοικιαζομένων δωματίων του νησιού.

Στην πρώτη συνάντηση της επιτροπής αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα σχετικό με τα προβλήματα του Κ.Υ. και την ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους από το αρμόδιο Υπουργείο.

Μεταξύ των απόψεων που προτάθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν το αίτημα  για παραίτηση του συνόλου των μελών του Δ.Σ. του Κ.Υ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.


Με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της μοναδικής δημόσιας υγειονομικής μονάδας του νησιού αξίζει να σημειωθεί για μια ακόμη φορά ότι έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί εδώ και περίπου δέκα χρόνια «Σύλλογος στήριξης του Κ.Υ.» ο οποίος όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης είναι ενεργός και συνεδριάζει κάθε Τετάρτη 18.30 – 20.30 σε χώρο του πρώην Επαρχείου.