Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2013

συνάντηση Δημάρχου με εκπρόσωπους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με κύριο θέμα τη διαχείριση της Κρουαζιέρας στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 σύσκεψη με θέμα το μέλλον της Κρουαζιέρας στην Σαντορίνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Δαρζέντας, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Μάρκος Καφούρος, ο Πρόεδρος της ένωσης Λεμβούχων Θήρας κ. Γεράσιμος Κανακάρης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος παρουσίασε την μελέτη σκοπιμότητας του 2ου  Τελεφερίκ η οποία εμπεριέχει και πρόταση χωροθέτησης του έργου. Από το Δήμαρχο παρουσιάστηκε επίσης η μελέτη επισκευής των ναυδέτων στον Όρμο Φηρών και Αθηνιού.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της τοποθέτησης κρηπιδωμάτων στα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης των τουριστών στην Σκάλα Φηρών, καθώς και σε τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένος Αθηνιού, με τον αναγκαίο εξοπλισμό μέσων και συσκευών, προκειμένου να τηρηθούν οι υποχρεώσεις, απαιτήσεις του Διεθνή Κώδικα ISPS, που προβλέπονται για το Maritime Security.

Συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα της Στήριξης των πρανών στον Αθηνιό, στα Φηρά και της μεταφοράς επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια στο Αμμούδι της Οίας.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για τον προγραμματισμό των αφίξεων των πλοίων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται σε κομβικά σημεία του νησιού καθώς και η αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Σαντορίνης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο νησί να χρησιμοποιηθεί ως home port.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και από τις δύο πλευρές καθώς επιθυμία όλων είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα ώστε το νησί και οι επαγγελματίες να επωφελούνται από τη παρουσία των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων όσο το δυνατόν περισσότερο.