Σύμφωνα με ανακοίνωση
του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,
Μεγάλη επιτυχία
σημείωσε η φετινή συμμετοχή των Κυκλάδων ως τιμώμενη περιοχή στο τριήμερο
Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013 που διοργάνωσε η ΔΕΣΜΗ
Εκδοτική (Αθηνόραμα) από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace στο
Μαρούσι.
Με τη στήριξη του
Επιμελητηρίου Κυκλάδων ταξίδεψαν τα πιο αντιπροσωπευτικά εκλεκτά Κυκλαδίτικα
προϊόντα 25 παραγωγών, όπως φημισμένα κρασιά, ασυνήθιστα λικέρ, σπιτικά
γλυκίσματα και μαρμελάδες, Π.Ο.Π. τυριά, βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα,
χειροποίητες σάλτσες, ιδιαίτερα αρτοποιήματα, αγνά μέλια, μπίρες
μικροζυθοποιίας και άλλα λαχταριστά εδέσματα από Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κέα, Κύθνο,
Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο που μάγεψαν μεγάλους και μικρούς
επισκέπτες.
Η επισκεψιμότητα του
Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υπολογίζεται σε πάνω από 17.000. Κατά
τη διάρκεια του εορταστικού αυτού τριημέρου Γεύσεων, οι Κυκλαδίτες
επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο ευρύ
κοινό, να πραγματοποιήσουν επαφές και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές
συνεργασίες, ταυτόχρονα όμως υπήρχε και η δυνατότητα αγοράς των προϊόντων τους
από τους επισκέπτες, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εξαντλήθηκαν.
Ιδιαίτερα μεγάλος
αριθμός κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, για να
θαυμάσει τις ομορφιές των μοναδικών τουριστικών προορισμών του Νομού μέσα από
εντυπωσιακές εικόνες, βιντεοπροβολές, αφίσες και πληροφοριακό υλικό τόσο σε
έντυπη, όσο και ψηφιακή μορφή. Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 15,000 ενημερωτικά
έντυπα και ταξιδιωτικοί οδηγοί των Κυκλαδικών νησιών στο πλαίσιο ανάδειξης της
περιοχής ως κορυφαίου οινο-γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.
Την πρώτη μέρα της
έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με εισηγητή τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων του
ΟΠΕ σε θέματα επικοινωνίας και συγγραφέα, Δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, ο οποίος
κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων να μυήσει τους 25 παραγωγούς - εκθέτες
στους ‘χρυσούς κανόνες’ συμμετοχής σε εκθέσεις, προσφέροντας συμβουλές για τη
κατάλληλη προετοιμασία που καθιστά μια συμμετοχή πιο επικερδής και αποτελεσματική.
Εκθέτες και επισκέπτες
έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την επιτυχημένη οργάνωση του Φεστιβάλ, καθώς
και από τη συντεταγμένη παρουσία των Κυκλαδίτικων επιχειρήσεων, οι οποίες
ξεχώρισαν τόσο για τα αυθεντικά, πρωτότυπα προϊόντα τους όσο και για την
παρουσίαση τους.
Το Επιμελητήριο
Κυκλάδων θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους συμμετέχοντες
επιχειρηματίες για την πολύ καλή οργάνωση του περιπτέρου τους και τη δυναμική
τους παρουσία, καθώς και τους Δήμους του Νομού για το ενημερωτικό υλικό που
απέστειλαν.
Ακολουθούν φωτογραφίες
και η λίστα παραγωγών – εκθετών από τις
Κυκλάδες:
Νησί Εκθέτης Προϊόντα
Σαντορίνη ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ Οίνος
Σαντορίνη ΟΙΝΟΠΟΙΙO
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Οίνος
Σαντορίνη KANABA ΡΟΥΣΣΟΣ Οίνος
Κέα ΤΖΙΩΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ Γλυκά
κουταλιού, μαρμελάδες, παστέλι, άγρια κάππαρη, ντόπιο μαυρούδη
Σαντορίνη ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΝΟΜΙΚΟΣ Φάβα
Σύρος ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
ΣΥΡΟΥ Μ.ΔΕΝΑΞΑΣ Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
Σύρος ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ Τυριά, γαλακτοκομικά
Σαντορίνη ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙHΤΙΚΗ Οίνος
Σαντορίνη ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ Οίνος
Άνδρος ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΑΝΔΡΟΥ Τυριά, γαλακτοκομικά
Κέα ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ
Μέλι, προϊόντα μελιού
Νάξος ΟRGANIC
ISLANDS Αρωματικά φυτά
Νάξος ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
ΒΑΛΗΝΔΡΑ Κίτρο Νάξου (ποτοποιία)
Ίος ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
ΙΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Κύθνος ΤΡΑΤΑΜΕΝΤΟ
Γλυκά κουταλιού, παστέλια, γλυκά ταψιού κα
Σαντορίνη SANTO WINES – ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Οίνος,
παραδοσιακά προϊόντα
Τήνος AEGEAN ESSENCE Οινοπνευματώδη, τουρσιά, γαλακτοκομικά
Τήνος ΜΠΥΡΑ ΝΗΣΟΣ Μπύρα
Νάξος ΝΑΞΙΑ Γλυκίσματα
Σύρος ΛΟΥΚΟΥΜΟΠΟΙΕΙΟΝ
ΣΥΡΟΥ ΣΥΚΟΥΤΡΗ Λουκούμια, παραδοσιακά
γλυκά
Μύκονος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΥΚΟΝΟΥ «ΒΙΩΜΑ» Οίνος
Τήνος Οδοιπορικό
γεύσεων από ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Παραδοσιακά
προϊόντα, ζυμαρικά, ξυδιαστά, ορεκτικά,
Νάξος ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ
ΝΑΞΟΥ – ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Τυριά, γαλακτοκομικά
Αμοργός ΑΜΟΡΓΙΟΝ Ρακόμελο, ψημένη, παραδοσιακά προϊόντα
Σαντορίνη ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ
WINERY Οίνος