Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

ανακοίνωση παράταξης «Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή» : στο θέμα του Νοσοκομείου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Αγαπητοί συμπολίτες-σες

Σήμερα δικαιώθηκε η θέση της Δημοτικής μας παράταξης  για το μεγάλο θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Από την αρχή πιστοί στις αρχές μας για δημόσια και δωρεάν υγεία στους πολίτες  με την σθεναρή μας στάση και την πίεση που ασκήσαμε συστοιχιζόμενοι με τις θέσεις της Συντονιστικής επιτροπής για την λειτουργία του Νοσοκομείου, αναγκάσαμε την Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί αφ ενός με το μεγάλο αυτό πρόβλημα το οποίο αρχικά θεωρούσε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και στην συνέχεια να αποδεχθεί την πρόταση για την χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το Ίδρυμα Λ και Ε. Νομικού.

Τελικά μετά από πολλές παλινδρομήσεις και δισταγμούς η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να υιοθετήσει και να στηρίξει την πρόταση των Πολιτών του νησιού.

Σήμερα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης αποδέχθηκε την πρόταση της Σαντορίνης για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Θεωρούμε ότι ρόλο καταλύτη στην υπόθεση, έπαιξαν οι Βουλευτές  του Νομού και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην σημερινή, υπό τον Υπουργό Υγείας σύσκεψη, την παρουσία των οποίων ως γνωστόν είχε προτείνει ο επικεφαλής της παράταξής μας χθες στην Σαντορίνη.

Η δικαίωση των θέσεών μας είναι και δικαίωση όλων των Θηραίων πολιτών οι οποίοι μαζικά με τις χιλιάδες υπογραφές τους έβαλαν τα θεμέλια για την λειτουργία ενός Σαντορινιού Δημόσιου Νοσοκομείου.

Στην σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έγινε το πρώτο βήμα για να ανοίξει το νοσοκομείο μας. Η αποδοχή από τον εκπρόσωπο της Πολιτείας της αρχικής πρότασης είναι  η πρώτη μας νίκη.
Απομένουν οι τεχνοκρατικές λεπτομέρειες που έχουν βέβαια την δική τους σημασία.
Ζητούμε από όλες τις Θηραίες και  τους Θηραίους να συστρατευθούν στην προσπάθεια.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο επικεφαλής της Αντώνης Σιγάλας θα αγωνιστούν μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του νοσοκομείου μας.

Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Αθήνα 11 Οκτωβρίου 2013