Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος και Πνεύμα» θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Γκύζη την Κυριακή 13.10.13 στις 18.30

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας και των διοργανωτών,

Το  Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη φιλοξενεί το μελωδικό πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα» στο Μέγαρο Γκύζη,  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 18:30


Ο Δήμος Θήρας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Γραφείο «Οίνος ο Αγαπητός»,    σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μελωδικού Πολυθεάματος «Οίνος και Πνεύμα» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Γκύζη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30, αφιερώνοντας μία ακόμη εκδήλωση στον πολύτιμο οίνο της Σαντορίνης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2013  Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Η καλλιτεχνική αυτή πρόταση είναι μια πρωτόγνωρη ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη δύο αδελφών για τον οίνο και τη μουσική – του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου και του συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου – και αποτελεί ένα διαχρονικό σεργιάνι στον χώρο και στο χρόνο.

Ο χώρος είναι η χώρα που θεοποίησε τον οίνο, ενώ ο χρόνος είναι η ιστορική διαδρομή της τεράστιας αμπελουργικής μας παράδοσης.

Ο γνωστός σε όλους μας οινολόγος και γευσιγνώστης Δημήτρης Χατζηνικολάου που συνέβαλε στα μέγιστα στην ανάδειξη και καθιέρωση των  σαντορινιών κρασιών την προηγούμενη δεκαετία, θα «ντύσει» ως παρουσιαστής την βραδιά αυτή με μηνύματα και οινικά σχόλια, γεφυρώνοντας την μελωδική αυτή πανδαισία του μουσικοσυνθέτη αδελφού του. 

Παράλληλα ο Βασίλης Χατζηνικολάου θα ερμηνεύσει ζωντανά, αγαπημένα διάσημα και μη «οινο-τράγουδα», από το ρεπερτόριο της δημοτικής, λαϊκής, ρομαντικής και νησιώτικης μουσικής μας σκηνής, ενώ θα προβάλλονται εικόνες, video και ντοκουμέντα από την ιστορική και λαογραφική πορεία του τόπου μας.

Το πολυθέαμα Οίνος και Πνεύμα - που ανέβηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- περιλαμβάνει αξέχαστα ντοκουμέντα με την Δόμνα Σαμίου, το Θανάση Βέγγο και ανέκδοτα μέχρι σήμερα δρώμενα με τον Ευγένιο Σπαθάρη..

Η οινική μουσική παράδοση αυτής της χώρας που σήμερα περνάει δύσκολες μέρες  προκαλεί μεγάλη συγκίνηση διαμορφώνοντας  ένα ευφάνταστο πρόγραμμα που θα ήταν κρίμα να το χάσετε.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Τμήμα Τουρισμού στα πλαίσια της πρωτοβουλίας 2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη.

Το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος και Πνεύμα» θα πραγματοποιηθεί σ το Μέγαρο Γκύζη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου  στις 18.30 .

Η βραδιά θα κλείσει με γευσιγνωσία εκλεκτών τοπικών κρασιών από τους οινοπαραγωγούς μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη…

Σας περιμένουμε όλους ….

Δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου, “ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ”