Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των βραβείων της Έκθεσης Γελοιογραφίας με θέμα "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο ΔΗΜΟΣ  ΘΗΡΑΣ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ", σας ενημερώνουν ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ η επίσημη ανακοίνωση των βραβείων της  Έκθεσης Γελοιογραφίας με θέμα  "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ".

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2013  Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Ειδικά για την εκδήλωση ταξίδεψαν στη Σαντορίνη σχεδόν στο σύνολό τους οι Έλληνες Γελοιογράφοι οι οποίοι βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο - Νικόλαο Ζώρζο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου κ. Ευάγγελο Νομικό, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ" κ. Μάκη Ζώρζο, τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Ζωγράφο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χριστόφορο Ασιμή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γελοιογράφων FECO GREECE LEVADIA κ. Γιάννη Γερούλια και την κα Αγγελική Γεωργαντοπούλου, υπεύθυνη για το συντονισμό του Έτους Γαστρονομίας εκ μέρους του Δήμου Θήρας.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Θήρας  στο χαιρετισμό του, στο βιβλίο που εκδόθηκε για την έκθεση, "Στο «τραπέζι» του Έτους Γαστρονομίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το «πιάτο» με τις νοστιμιές του χιούμορ".

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 7 Μαΐου και διήρκησε ως τις 25 Αυγούστου συμμετείχαν με περισσότερα από 120 σκίτσα τους, 69 Γελοιογράφοι από 19 συνολικά χώρες. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση συμμετείχε σε ψηφοφορία η οποία λήφθηκε υπόψη για το βραβείο κοινού.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ¨ κ. Μάκης Ζώρζος ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης και υποστήριξαν τη λειτουργία της ώστε να επιτευχθεί ιδιαίτερα ικανοποιητική επισκεψιμότητα.

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης Γελοιογράφων FECO GREECE LEVADIA κ. Γιάννη Γερούλια για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση και επιτυχία της έκθεσης.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η κριτική επιτροπή επέλεξε τα πιο αντιπροσωπευτικά του θέματος έργα. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους δημιουργούς τους συνοδεύονταν από αναμνηστικά κεραμικά σκεύη που προετοίμασε ειδικά για την περίπτωση ο κεραμίστας Αντρέας Μάκαρης.
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Χριστόφορος Ασιμής, ανακοίνωσε τα βραβεία ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»

- Βραβείο νεότερης συμμετοχής:
Πέρος  Γεώργιος, 7,5 ετών από την Κω
Καραφυλάκης Μιχαήλ-Εφραίμ, 10 ετών από την Αθήνα
 - Βραβείο κοινού:
Χάλαρη  Γεωργία από τη Σαντορίνη
- Βραβείο "Σαντορίνη και Γαστρονομία":
Μπάκουλης  Σεραφείμ (Ελλάδα)
Lengher   Nicolae (Ρουμανία)
- Βραβείο "Κοινωνικού μηνύματος":    
Γεωργίου  Γρηγόρης (Ελλάδα)- Η διαχρονικότητα της Γαστρονομίας
Kivokurtsev  Aleksei (Ρωσία) - Γαστρονομία και Οικονομική Κρίση
 - Βραβείο "Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Τεχνικής Αρτιότητας":
Πάσσαρης  Αντώνης (Ελλάδα)
Liuke (Κίνα)

Η κριτική επιτροπή,
Ασιμής Χριστόφορος, Ζωγράφος, Πρόεδρος
Αργυρός Αντώνης , Γκαλερίστας, Μέλος
Γαλαίος Γιάννης , Φιλόλογος, Μέλος
Ζώρζος Βασίλης, Αρχιτέκτων , Μέλος
Ντούμας Χρίστος, Ομότιμος καθηγητής, Αρχαιολόγος, Μέλος
Πράσσος Δημήτρης , Δημοσιογράφος, Μέλος

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα εδεσμάτων και κρασιών που προσέφεραν το εστιατόριο "Σελήνη" και οι οινοποιοί της Σαντορίνης.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν στην υλοποίηση της Έκθεσης, τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τη φιλοξενία που προσέφεραν στους γελοιογράφους που επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη ειδικά για την απονομή των βραβείων καθώς και το Αγρόκτημα Γιάννη Νομικού που προσέφερε φάβα παραγωγής του ως δώρο.


Η Έκθεση έχει την υποστήριξη της  FECO  GREECE  LEVADIA