Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

ανακοίνωση Δήμου Θήρας : θετική εξέλιξη στο θέμα του Νοσοκομείου Θήρας με την προϋπόθεση έγκρισης σύστασης τοπικής ΑΕΜΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Κατά την ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την Παρασκευή 11.10.2013, ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέπτυξε την πρόταση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας, όπως τη διαμόρφωσε η θηραϊκή κοινωνία.

Επί της πρότασης αυτής ανεπτύχθη εκτενής διάλογος, διατυπώθηκαν ερωτήματα και απόψεις των παρισταμένων υπηρεσιακών παραγόντων και εν τέλει τονίστηκε η βούληση του Υπουργού Υγείας να λειτουργήσει το Νοσοκομείο σύμφωνα με την πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας.

Επί της πρότασης αυτής ωστόσο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με τη σύσταση τοπικής Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας.          

Για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη η προοπτική λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης είναι περισσότερο κοντά από ποτέ, χάρη στη συστηματική δουλειά, τη σύμπνοια και την ομοψυχία που επέδειξαν η παρούσα δημοτική αρχή και η κοινωνία της Σαντορίνης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας συμμετείχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων, κ.κ. Επιφάνιος, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Παναγιώτης Ρήγας και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Μάρκος Καφούρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάϊνας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για τη Στήριξη του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Πριν από την ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας και ότι θα μεταφέρει την άποψή του στον Υπουργό Υγείας.