Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

«πολίτες κόντρα στον καιρό» για τον “σχεδιασμό της Περιφέρειας”

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό", Παύλος Χρυσαφίδης, κλήθηκε και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 21/9 στη Σύρο.

Στην τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, 
Είναι εμφανές ότι επιχειρούνται πολιτικές άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης κρίσιμων και αναπτυξιακών τομέων (λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, απορρίμματα, κοινωνικές υπηρεσίες και πολλών άλλων).
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο δόθηκε αγώνας για να απαληφθούν από το στρατηγικό σχεδιασμό οι ΕΟΖ και δικαιωθήκαμε. Σήμερα οι ΕΟΖ αντικαταστάθηκαν με τα ειδικά κίνητρα … .
Αγαπητοί συνάδελφοι, το ρεζουμέ όλης αυτής της φασαρίας -τολμώ να πω- που κόστισε μόνο η πρώτη μελέτη στο φορολογούμενο 70.000 + ΦΠΑ, το αποτυπώνει σε δημοσίευμα του ο Πρόεδρος της Επιτροπής του στρατηγικού σχεδιασμού κ. Βασίλης Μαργάρας.
"Ωστόσο ως περιφέρεια έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε όλες τις στρατηγικές μας δυνατότητες για να πείσουμε ότι πραγματικά αξίζει η μαζική ευρωπαϊκή κρατική και ιδιωτική επένδυση στα νησιά μας μιας και μπορεί να αποφέρει ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα."