Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2012

ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης για την άμεση λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης

Προσπάθεια να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν ομόφωνη απόφαση για την άμεση λειτουργία και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ολοκληρωθέντος και εν αναμονή έναρξης λειτουργίας, νέου Νοσοκομείου της Σαντορίνης, κατέβαλε χθές (25.9.2012) η Επιτροπή που έχει συσταθεί με στόχο την συντομότερη δυνατή λειτουργία του, στο πλαίσιο της παροχής δημόσιων (κι όσων τελικά δωρεάν μας επιτρέπουν τα σημερινά δεδομένα…)  υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Η παρουσίαση του θέματος και τα επιχειρήματα της κ. Σοφίας Κίτσου, μέλους της επιτροπής, καθώς και προτάσεις που παρουσιάστηκαν για την λειτουργία του με τρόπο τέτοιον ώστε να προκύπτουν έσοδα, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση κάθε κινδύνου  παραχώρησης του εξοπλισμένου κτηρίου σε ιδιώτες ή συμπράξεις, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι ασφαλισμένοι τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, οδήγησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εν λόγο απόφαση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει έρχονται ως αποτέλεσμα του ότι κατασκευάστηκε από την δημόσια ΔΕΠΑΝΟΜ και αναμένεται να παραδοθεί για διαχείριση στην ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της πρότασης της Επιτροπής, με την απόφαση να αναμένεται να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες καθώς και στον Υπουργό Υγείας.

Οι προτάσεις της ΑΕΜΥ για την λειτουργία του «Γενικού Νοσοκομείου Θήρας» (όπως αυτό αναφέρεται στην σελίδα της εταιρίας) είναι : Η  Αυτόνομη λειτουργία του απο την ΑΕΜΥ Α.Ε.. η σύμπραξη της ΑΕΜΥ Α.Ε. με τον ιδιωτικό τομέα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, και η σύμπραξη μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με Κοινοπραξία – Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη συμμετοχή του Δήμου της Θήρας και τοπικών κοινωνικών εταίρων – επιχειρηματιών.

(υγ. H μονάδα, σε κάθε περίπτωση δεν βρίσκεται στο δημοφιλές Ημεροβίγλι, αλλά στον «ταπεινότερο» και με υψομετρική διαφορά, Καρτεράδο. Εκεί άλλωστε βρίσκεται το οικόπεδο το οποίο αποτέλεσε την συγκεκριμένων σκοπών, δωρεά..)