Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2012

συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΑ για Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Συνεδρίασε χθες (24.9) με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, με σκοπό την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος καθώς και την κατάρτιση προσχέδιου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης για το 2013.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, και αφορούν στους προτεινόμενους από τις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα της ΠΝΑ Στόχους και Δράσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα και έξοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα δεδομένα των Διευθύνσεων Οικονομικού της Περιφέρειας. 

Ο Περιφερειάρχης διαπιστώνοντας την αντικειμενική δυσκολία σύνταξης νέου προγράμματος δράσεων και έργων για το επόμενο έτος ξεκαθάρισε πως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έργα που έχουν επαρκή χρηματοδότηση, δηλαδή έργα ΕΣΠΑ, τα έργα που χρηματοδοτούνται από τις ΣΑΕΠ και ΣΑΜΠ, καθώς και τα έργα τομεακών προγραμμάτων.
Επίσης, στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της ΠΝΑ έχουν συμπεριληφθεί τα έργα που έχουν εξασφαλισμένη πίστωση και έχουν ήδη προγραμματιστεί από τα Νομαρχιακά Προγράμματα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.