Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

Santorini Biennale of Arts – Ελληνικές φωτογραφικές φόρμες


Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών της, μια ακόμη παράλληλη εκδήλωση προστίθεται στις ήδη ανακοινωθείσες εκδηλώσεις της «Santorini Biennale of Arts 2012».

Πρόκειται για την έκθεση «Ελληνικές φωτογραφικές φόρμες  - Παρελθόν» που πραγματοποιείται με την συμμετοχή 8 φωτογράφων της ελληνικής φωτογραφικής ελίτ από τον «Φωτογραφικό Κύκλο» οι οποίοι οπτικοποίησαν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό το «Παρελθόν», μια μοναδική φωτογραφική ποιητική φόρμα στα πλαίσια της 1ης Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν ο Βασίλης Γεροντάκος, ο Χρήστος Κοψαχείλης, ο Βασίλης Κωνταντίνου, ο Άγγελος Μίχας, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος - Silvano, ο Παύλος Παυλίδης, η Χριστίνα Σοροβού και ο Λουκάς Βασιλικός -όλοι μαθητές του Πλάτωνα Ριβέλλη- οι οποίοι αφηγούνται με σαφήνεια και κυρίως με ειλικρίνεια τον δυναμισμό που κρύβει η εσωτερικότητα και η αυθεντικότητα.  
Φιγούρες, πρόσωπα, καταστάσεις, θέσεις και στιγμιαίες ιστορίες ανθρώπινων ψυχών δημιουργούν δομικές σχέσεις μεταξύ τους σε μια σπάνια ρητορική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται απόψε Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 20.00 στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεβρίου.
Το φωτογραφικό λεύκωμα της έκθεσης μπορείτε να το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Paper Shop, στην Πλατεία των Φηρών.