Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012

ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – οι θέσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου...

Τις θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, στην ημερίδα με θέμα “Μεγάλα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Αιγαίο: Χωροταξία – Διασυνδέσεις” που διοργάνωσαν το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ, την περασμένη Παρασκευή(13.7) στην Αθήνα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων “κλειδιά” για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως η ΔΕΗ. Επίσης, σημαντική ήταν η συμμετοχή πανεπιστημιακών και εκπροσώπων κρατικών φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία πλατφόρμας θέσεων για τον σχεδιασμό και την επίλυση προβλημάτων που καθυστερούν, ενώ έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και τις προοπτικές των ΑΠΕ στο Αιγαίο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πουσσαίος, “η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενθαρρύνει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψιν της τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών των νησιών”.