Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012

συνάντηση Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Laszlo Andor

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Απασχόλησης στη Λευκωσία, ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. Laszlo Andor.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε με τον Επίτροπο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που αφορούν στην Ανεργία και στην Κοινωνική Συνοχή. Συμφωνήσαμε, ότι οι υψηλοί δείκτες Ανεργίας –ιδιαίτερα των νέων- όπως και η επιδείνωση των δεικτών κινδύνου Φτώχειας απαιτούν επείγουσες και στοχευμένες δράσεις.

Ο Υπουργός Εργασίας της Ελλάδας, τόνισε επίσης στον κ. Andor ότι επιθυμεί να υπάρξει στο μέλλον ακόμη στενότερη συνεργασία με την Επιτροπή Απασχόλησης και τον ίδιο τον Επίτροπο και προσέθεσε ότι:
«Το Υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του προγράμματος σταθερότητας, αναλαμβάνει συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις για την Ανεργία των νέων. Ήδη, προχωράει η επεξεργασία σχεδίου δράσης για την απασχόληση των νέων ανέργων ύψους 150 εκ. € με 80.000 ωφελούμενους νέους.