Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

Χ. Κόκκινος για παρελάσεις - δημοψήφισμα

Ατυχή και λανθασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση της περιφερειακής αρχής Ν. Αιγαίου για την ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Π.Σ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Οι πολίτες της Σύρου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, παρέλασαν και τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ. Παράλληλα έστειλαν ένα μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές και στην συνοδοιπορούσα Περιφερειακή Αρχή που με την απόφασή της προσπάθησε να ακυρώσει την πραγματοποίηση της παρέλασης…Τα γεγονότα που ζήσαμε στην πλατεία Μιαούλη, την 28η Οκτωβρίου 2011, αποδεικνύουν ότι ο Συριανός λαός, ζωντανό μέλος του υπερήφανου ελληνικού λαού, έχει αντανακλαστικά, μνήμη και αγωνιστικότητα.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, που η περιφερειακή Αρχή του Νότιου Αιγαίου με απόφασή της είχε προσπαθήσει να ακυρώσει.
Η συγκινητική παρουσία του Συριανού λαού ακύρωσε στην πράξη την ίδια την Περιφερειακή Αρχή και ανέδειξε τη σκοπιμότητα της λανθασμένης και προκλητικά άδικης απόφασής της. Η απόπειρα της Περιφερειακής Αρχής να επιρρίψει τις ευθύνες για την επιχειρηθείσα ματαίωση της παρέλασης στους εργαζομένους και τη διαμαρτυρόμενη κοινωνία μας υπήρξε αδικαιολόγητη, ύποπτη και κατακριτέα.

Την τοποθέτησή του σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος μας έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «νέα εποχή για τα νησιά μας» Χαράλαμπος Κόκκινος.
Σύμφωνα με τα σημαντικότερα σημεία του,

Το Νέο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής θα έχει διάρκεια μέχρι το 2021 και οδηγεί τους Έλληνες στη φτώχια και στην εξαθλίωση και τη χώρα στην ύφεση. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «βαπτίσει» την αποτυχία επιτυχία. Σε δέκα χρόνια, δηλαδή το 2021, το χρέος θα είναι στα επίπεδα του… 2009!
Η αποτυχία και αυτού του Μνημονίου είναι μαθηματικά βέβαιη. Ακολουθείται η ίδια λανθασμένη τακτική, από τους κυβερνώντες, λανθασμένη πολιτική που εφαρμόστηκε με μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα στο Μνημόνιο του 2010, το Μεσοπρόθεσμο του 2011 και δεν πέτυχε κανένα δημοσιονομικό στόχο.
Την ίδια ώρα, ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει τους βουλευτές του ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και επιδιώκει να διχάσει την κοινωνία μας εξαγγέλλοντας αγνώστου περιεχομένου και χρόνου δημοψήφισμα, με μοναδικό στόχο να "γαντζωθεί» στην εξουσία.
Το σίγουρο είναι ότι το «λογαριασμό» για τα κυβερνητικά λάθη τον πληρώνει ο ελληνικός λαός.