Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

πολίτες κόντρα στον καιρό - προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΠΣ

Το αίτημά της για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με θέμα την «αναβαθμισμένη λειτουργία του και όχι την διάλυση των δημοκρατικών θεσμών» εκφράζει η παράταξη «πολίτες κόντρα στον καιρό».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι,
Είναι γεγονός ότι η χώρας μας βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση που δεν είναι απλώς δημοσιονομική ή οικονομική, αλλά και κοινωνική, κρίση που οδηγεί σταδιακά σε αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής, διάλυση της διοίκησης αλλά και του πολιτικού συστήματος. Για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση απαιτείται αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, της αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να αποτελέσουν χώρο αναζωογόνησης του δημοκρατικού και πολιτικού διαλόγου, επεξεργασίας και προώθησης κοινωνικά υπεύθυνων πολιτικών, καθώς και εργαλείο ανάπτυξης πολιτικών κοινωνικής συνοχής. Αίτημα των καιρών είναι περισσότερη δημοκρατία, πολιτικές αλληλεγγύης και στήριξη αυτών που υποφέρουν περισσότερο.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές κοινωνίες, η ανασφάλεια που διακατέχει τους υπαλλήλους της περιφέρειας αλλά και γενικότερα του δημοσίου, αλλά και η απόγνωση των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία, των επαγγελματιών που βλέπουν τα χρέη τους να γιγαντώνονται ή των νέων που αδυνατούν να βρουν μια δουλειά πέρα από την ευκαιριακή απασχόληση σε κάποια καλοκαιρινή τουριστική δραστηριότητα, θα έπρεπε να οδηγούν στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης αλλά και του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφέρειας και γενικότερα της αυτοδιοίκησης. Το να μην συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτές τις δύσκολες πραγματικά συνθήκες δεν προσφέρει λύσεις, αλλά επιδεινώνει τα προβλήματα.