Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

εκδηλώσεις με .. φαντασία

Μια καινούργια μορφή πήραν τις προηγούμενες ημέρες οι διαμαρτυρίες των καθηγητών και των μαθητών του Γυμνασίου Σαντορίνης φτιάχνοντας χαρτόνια με συνθήματα που τους εκφράζουν, στάθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου έξω από το σχολείο τους και συζητούσαν για όλα όσα τους απασχολούν με όσους μαθητές, γονείς και περαστικούς σταματούσαν από περιέργεια ή ενδιαφέρον να τους ρωτήσουν τι κάνουν.
Οι παραπάνω κινήσεις έγιναν σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχαν σε κενές σχολικές ώρες καθώς και πριν και μετά το τέλος του διδακτικού τους ωραρίου μέχρι την 6η ώρα, ενω ήταν συνεχώς μαζί τους δυο γονείς από το Σύλλογο Γονέων.
Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση η πρωτοβουλία τους άρεσε και θα την επαναλάβουν για όσο ο καιρός (ποιός "καιρός" άραγε;!) τους το επιτρέπει. Για τους τυπικούς με τους θεσμούς λόγους ήταν ενήμερη και η ΕΛΜΕ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε προσπάθεια για ωρίμανση και εξέλιξη της πολιτικής σκέψης -και σε καμμιά περίπτωση πολιτικοποίησης- που γίνεται σε συλλογικό επίπεδο, στο πλαίσιο της μαθητικής κοινότητας εν προκειμένω, δεν μπορεί παρα να είναι ή να αποδειχθεί χρήσιμη στο μέλλον για τους μαθητές. Οπώτε, όσοι ενδεχομένως σπεύσουν να κρίνουν τις εν λόγο δραστηριότητες, καλό θα είναι να σκεφτούν λιγάκι και το παραπάνω.