Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

οικολογικός άνεμος - προτάσεις θεμάτων για συζήτηση στο ΠΣ

Με επιστολή του στα μέλη του Π.Σ. ο συνδιασμός "οικολογικός άνεμος" ζητά να συνεδριάσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα:

Την κρίση, τις κοινωνικά άδικες και αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον περιορισμό των επιπτώσεών της στο Ν Αιγαίο (στους υπαλλήλους, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους επαγγελματίες, στους νέους αλλά και στις κοινωνικές υποδομές).
Την στήριξη στους εργαζόμενους στο ΝΕΩΡΙΟ
Την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σχέδιο που έχει καταθέσει γνωστή εταιρία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε 4 νησιά του Ν Αιγαίου (αν δεν γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η γνωμοδότησή του θεωρείται ως θετική) αλλά και την άμεση διαμόρφωση περιφερειακής πολιτικής για την ενέργεια στο Ν. Αιγαίο προς όφελος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.
Προτείνουμε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει από κοινού με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν Αιγαίου ώστε να διαμορφωθεί κοινή στρατηγική σε χώρο που να είναι κατάλληλος για μια τέτοια συνεδρίαση.
Η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να παρακολουθεί την κρίση και τη διάλυση αμέτοχη. Η κοινωνία κι οι φορείς της που βρίσκονται σε κινητοποίηση πρέπει να διεκδικούν την αποτελεσματική λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τα νησιά μας. Οι ενεργοί πολίτες μπορεί μέσα από τις κινητοποιήσεις τους να αναδείξουν τα στοιχεία αλληλεγγύης και δημοκρατικής οργάνωσης που πρέπει να υπάρξουν για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Είναι τώρα η ώρα να αναληφθούν από κοινού προσπάθειες για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων, αλλά είναι και η ώρα να αναζητήσει η αυτοδιοίκηση καινοτόμες λύσεις για πόρους επαρκείς που να στηρίζουν την υπάρχουσα απασχόληση, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας καθώς και κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.
Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν για να περάσουμε από την οργή στην αυτο-οργάνωση και την αλληλεγγύη που φέρνει αποτελέσματα.