Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

πρόγραμμα "ταξιδεύω και προσφέρω"

Με ανακοίνωσή του ο Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα «ταξιδεύω και προσφέρω» που.. ταξιδεύει στα νησιά της Περιφέρειας.

Ο Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, εκτός από αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, προσφέρει συνεχώς στην τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους, όπως οι «αποστολές αγάπης» στα μικρά νησιά του Αιγαίου, αλλά και οι κατασκευές γλιστρών για πρόσβαση στην θάλασσα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να καθελκυστούν μικρά σκάφη και να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης. Η νέα προσπάθεια του Ρ.Ο.ΤΑ. είναι το πρόγραμμα «ταξιδεύω και προσφέρω» που ξεκίνησε τον Μάρτη του 2011 και στόχο έχει την επίσκεψη σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου θα προσφέρονται δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους, από Ιατρούς μέλη και φίλους του Ομίλου, οι οποίοι ταξιδεύουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Σε αυτά τα ταξίδια στα μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου ο Όμιλος προσφέρει Ιατρικό υλικό σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα Υγείας. Το πρόγραμμα «Ταξιδεύω και προσφέρω 2011» ξεκίνησε από την Χάλκη τον Μάρτιο συνεχίσθηκε στην Κάρπαθο, και έκλεισε για αυτό το έτος στο Καστελόριζο στις 28-29-30 Οκτωβρίου. Στα τρία νησιά μας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 650 εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους. Τα ταξίδια προσφοράς θα συνεχιστούν και στο πρόγραμμα του Ρ.Ο.ΤΑ. για το 2012 με στόχο την επίσκεψη σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.