Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

«φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων του Las Vegas»

Ένα πολύ ενδιαφέρον, νοστιμότατο και μεγάλου μεγέθους σε ότι αφορά την ανταπόκριση του κοινού, Ελλήνων ομογενών και Αμερικανών πολιτών κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών «φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων του Las Vegas» πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23 – 24 – 25 Σεπτεβρίου στο Las Vegas των Η.Π.Α.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην τοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη της ελληνικής ομογένειας καθώς και σε Έλληνες κατοίκους της πόλης (St. John the Baptist Greek Orthodox Church and the Las Vegas Greek Community) ενώ αξίζει να σημειώσουμε οτι επρόκειτο για το 39ο φεστιβάλ ελληνικών γευσεων στην πόλη.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν στο πολυπληθές κοινό ελληνικά πιάτα και προϊόντα τα οποία έτυχαν πολύς καλής ανταπόκρισης και σχολίων σχετικά με την ποιότητά τους καθώς κι αυτήν της όλης ιδέας της διοργάνωσης.
Το φεστιβάλ ικανοποίησε τις προσδοκίες των διοργανωτών του και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να γίνουν προσπάθειες να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να διευρύνει το κοινό του και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.
Την “τιμητική” τους στην εκδήλωση και όπως μπορείτε να δείτε στην πρόσκληση είχαν οι δημοφιλέστατοι ελληνικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε στο μέλλον στο φεστιβάλ να συμπεριληφθούν πιάτα και προϊόντα από περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με στόχο την προβολή της Ελληνικής κουζίνας και των Ελληνικών τοπικών προϊόντων.
Παράλληλα και σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρασχέθηκε, γίνονται προσπάθειες ώστε ανάλογα φεστιβάλ να διοργανωθούν σε συνεργασία με τοπικές εκκλησίες και κοινότητες της ομογένειας και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.
Στόχος της σειράς αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της Ελλάδας, των γεύσεων και των προϊόντων της.
Με αυτό το σκεπτικό, ιδιαίτερη θέση στα «φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων» γίνονται προσπάθειες να έχουν τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με σκοπό την ακόμη καλύτερη προβολή τους κι αυτή της κουζίνας τους.
Για τις πληροφορίες, τις επαφές με τους διοργανωτές και την ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση ευχαριστούμε τον κ. Μπακέλη, κάτοικο και επιχειρηματία της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

All the magic of GREECE ...Just miles from home!
The Las Vegas Greek Food Festival brings all the aromas, sounds, tastes, and traditions of Greece to your doorstep. Your admission ticket becomes your passport as you enjoy all the Beauty of Santorini and the fun of Mykonos. St. John the Baptist Greek Orthodox Church and the Las Vegas Greek Community are proud to host the 39th Annual Las Vegas Greek Food Festival.
You too can be Greek for a day at the Las Vegas Greek Food Festival!

Being Greek means relishing the world around you and enjoying life to its fullest. The Las Vegas Greek Food Festival gives us the opportunity to open our arms, our hearts, and our kitchens as we share our culture with you! So, what are you waiting for? Come on! Be Greek for a day.
Come to the Las Vegas Greek Food Festival and see what we are all about!
It's a great weekend for the Las Vegas Greek Fesitval!