Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

Βρούτσης - ενημέρωση

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με την πορεία των εσόδων του Οκταμήνου 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι τρομακτικές και συνεχόμενες τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη για μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, που εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών.
Τα αποτελέσματα του 8μηνου, δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν, καθώς η πρωτόγνωρη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, έχει επιφέρει πλήρη εκτροχιασμό στα έσοδα.
Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 5,3 % (ή 1,7 δισ. €) το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6% ενω τα έσοδα από Άμεσους Φόρους στο οκτάμηνο εξακολουθούν να υστερούν κατά 5,4 %.!

Ενώ, σχετικά με τον φόρο στα ακίνητα σημειώνει οτι,
Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά, αλλά την πιο ακραία επίθεση στα ακίνητα, που βάζει οριστικό τέλος στην οικοδομική δραστηριότητα.
Η ΝΔ είναι, αντίθετη. Η ΝΔ αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο. Επισημαίνει, ταυτόχρονα, πως πέρα από αυτά, το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει: την αρχή της αναλογικότητας, την ισότητα των δημόσιων βαρών, τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.

Παράλληλα, και σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει ότι,
«Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια. Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ανικανότητας.
Εδώ και δέκα μέρες, το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα! Με άλλα λόγια, δεν πραγματοποιούνται οι από το νόμο προγραμματισμένες εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή, έχουν φρενάρει την είσπραξη των εσόδων, αλλά και την επιστροφή φόρων. Στο εύλογο και κρίσιμο ερώτημα “γιατί;”, η απάντηση είναι: “Γιατί έχει ξεμείνει από μελάνι!”. Αλήθεια, το γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος; Και αν “ναι”, τι ενέργειες έχει κάνει για να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠΥΟ; Για το θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή».