Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

3ήμερη έκθεση "Σαντορίνη και Παιδικές Δράσεις"

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Παιδείας του νησιού και τον πολυχώρο Υφεν θεσμοθετεί την 3ήμερη έκθεση "Σαντορίνη και Παιδικές Δράσεις" απο τις 29 Σεπτεβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Θεωρώντας την παιδεία ως το βασικότερο συστατικό ενός καλύτερου αύριο και με την συμμετοχή της Unicef, και επιχειρήσεων που ασχολούνται με το παιδί και τις ανάγκες του, ομιλίες ειδικών για ζητήματα που αφορούν το παιδί, bazaar απο την Unicef, επίδειξη μαθημάτων σε διαδραστικό πίνακα, εκπαιδευτικό παιχνίδι, ταχυδακτυλουργούς εκπλήξεις, και πολλά δώρα.
Ο Δήμος Θήρας φιλοδοξεί να συμβάλει στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων των παιδιών.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα βραβευθούν οι επιτυχόντες μαθητές Θήρας και Θηρασίας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 ενώ το Σάββατο ημέρα λήξης των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για τα δώρα που διατίθενται.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα λειτουργεί 09.00 - 21.00
Ο Δήμος Θήρας έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την νέα γενιά προσκαλεί τους μαθητές και τους γονείς τους στην 1η έκθεση "Σαντορίνη και Παιδικές Δράσεις 2011 - 2012" και στα συνοδευτικά της δρώμενα στον πολυχώρο ΥΦΕΝ στα Φηρά.

Στα πλαίσια της 1ης έκθεσης ‘Σαντορίνη και Παιδικές Δράσεις 2011-2012’ τα απογεύματα της Πέμπτης και Παρασκευής 29 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και το πρωί του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο ΥΦΕΝ ομιλίες που αφορούν το παιδί και τη διαπαιδαγώγηση. Οι ομιλητές θα είναι διαθέσιμοι για κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τους παραβρισκόμενους μετά το πέρας κάθε ομιλίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου,
17:00 Μαργαρίτα Γαβαλά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
"Ανάλυση της σημασίας της σωστής διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία. Συμβουλές για υγιεινές διατροφικές συνήθειες"
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου,
17:00 Μαργαρίτα Γαβαλά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
"Πρακτικές συμβουλές διατροφής (εκπαίδευση σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα που καταναλώνουν τα παιδιά και οι νέοι)"

19:00 Μαρία – Σοφία Σκοπελίτου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, "Αγχώδεις διαταραχές σε παιδιά και εφήβους"
Σάββατο 1 Οκτωβρίου
11:00, Ροδάνθη Μαργαρίτη, Χειρουργός Ορθοπεδικός Ph D(D) "Παιδιά στην Τραυματολογία"
Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Χορηγός επικοινωνίας: Santorini 106,4.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Θήρας Γιάννης Αργυρός και για το ΥΦΕΝ ο Ευτύχιος Μαρκοζάννες.