Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

δήμος Σαντορίνης - σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι,

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Στις Κυκλάδες το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) ήδη λειτουργεί για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά, με έδρα στη Σύρο και τμήματα εκτός έδρας στα νησιά Νάξο και Σαντορίνη. Το σχολείο απευθύνεται σε ενήλικες (άτομα άνω των 18) που έχουν απολυτήριο δημοτικού. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του ημερήσιου Γυμνασίου. Δεν υπάρχουν εξετάσεις ή διαγωνίσματα στο τέλος της χρονιάς. Η αξιολόγηση είναι περιγραφική.
Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους φοιτώντας σε οποιοδήποτε σχολείο μπορεί να φοιτήσει ένας απόφοιτος Γυμνασίου.
Οι αιτήσεις εγγραφής για την Α’ Τάξη συνεχίζονται, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου καθώς αναμένεται η πρόσληψη των εκπαιδευτών.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
Σ.Δ.Ε. Σύρου τηλ. 2281087660 (απογευματινές ώρες) και 6939242433, Δ/ντής Σ.Δ.Ε., Μανώλης Αργυρός και Τμήμα Θήρας, τηλ. 2286360100 Δημαρχείο Θήρας.