Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

Χ. Κόκκινος για παραλείψεις στην συνεδρίαση του ΠΣ της 28.9

Σχετικά με την αυριανή (28.9) συνεδρίαση του Π.Σ. ο επικεφαλής του Συνδυασμού «νέα εποχή για τα νησιά» Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρει ότι,

Την ώρα που η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές και η κοινωνία μας αναζητά συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να συνάδει με τις απαιτήσεις των καιρών.
Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές και παρεμβάσεις μας, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει από τη μία ελλείψεις σοβαρών ζητημάτων και από την άλλη επαναλήψεις θεμάτων τα οποία μπαίνουν στο τέλος της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να μην συζητούνται ποτέ.
Δεν γνωρίζω αν κρύβεται σκοπιμότητα ή λανθασμένες κινήσεις ή και τα δύο.
Σίγουρα όμως δεν περιποιεί τιμή για την περιφερειακή αρχή:
Να απουσιάζουν θέματα που με επιστολή τους ζήτησαν περιφερειακοί σύμβουλοι να συζητηθούν και απασχολούν άμεσα την κοινωνία μας, όπως: η λειτουργία του ναυπηγείου της Σύρου, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, τα προβλήματα της Παιδείας (υπολειτουργία Πανεπιστημίου Αιγαίου, Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., απουσία βιβλίων και εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/θμια εκπαίδευση, η σύνθετη τουριστική κατοικία, κ.α.
Η Εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που εισάγεται στην ημερήσια διάταξη για όγδοη (8η) φορά και συμπτωματικά δεν συζητείται! Εκτιμούμε ότι πρέπει να προταθεί χρονικά στη συνεδρίασή μας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Το ίδιο οφείλετε να πράξετε και με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που έπρεπε να συσταθεί – όπως ρητά προβλέπει ο «Καλλικράτης» - από το πρώτο τρίμηνο.