Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

δήμαρχος Σαντορίνης - συναντήσεις στην Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας με στόχο την προώθηση θεμάτων που αφορούν στο Δήμο Θήρας.
Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 22.9.2011 ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, για το θέμα της τροποποίησης του Π.Δ. 139/1990.
Ακόμα συζητήθηκε το θέμα των έργων στα πρανή της Καλδέρας, καθώς η διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής εναλλακτικών προβλητών.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) του Δημάρχου Θήρας κ. Νικολάου Ζώρζου και του Ειδικού Συμβούλου του κ. Λουκά Μπελλώνια, ο οποίος ασχολείται με θέματα Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων, με εκπροσώπους της εταιρείας, κατά την οποία έγινε μια ανασκόπηση της προόδου στο θέμα της Ανακύκλωσης στο νησί και συγκεκριμένα η Ε.Ε.Α.Α. αναγνώρισε την υπεύθυνη προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή για την Ανακύκλωση και απένειμε τα εύσημα για τη θεαματική αύξηση του όγκου των Ανακυκλώσιμων Υλικών που αποστέλλονται από το νησί.

Επίσης ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρόξενο της Κωνσταντινούπολης για την διερεύνηση του ενδεχομένου διοργάνωσης έκθεσης Φωτογραφίας και Θηραϊκών Προϊόντων, καθώς και για την συνεργασία στο κομμάτι του Τουρισμού ενόψει και της ενδεχόμενης κατάργησης της Βίζας για τους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.
Τέλος, σε συνάντηση με τις Υπηρεσίες του Υ.Π.Ε.Κ.Α. παρακολούθησε την εξέλιξη ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.