Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

απο τις -γνωστές μας- ΤΕΔΚ στις "ΠΕΔ"..

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αφορά τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Σε αυτό προβλέπονται οι σκοποί, οι πόροι, τα όργανα και οι αρμοδιότητες τους, ο τρόπος εκλογής των οργάνων αυτών καθώς και ο τρόπος οικονομικής διαχείρισης των παραπάνω ενώσεων.
Ο Δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Δήμαρχος της έδρας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, απέστειλε προς τους Δημάρχους των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου σχετική επιστολή, και τους καλεί όπως προβούν στην άμεση εκλογή των εκπροσώπων τους στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ., καθόσον τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής των εκπροσώπων των Δήμων, θα συγκληθεί στην Σύρο η Γενική Συνέλευση, για την ανάδειξη των οργάνων του νέου αυτού θεσμού, του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Ο Δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης, θέλει να εκφράσει την αισιοδοξία του, ότι ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει ως συνέχεια των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων οι οποίες με την εξειδίκευσή τους τόσα πολλά προσέφεραν στους μικρούς ιδίως Δήμους και Κοινότητες.