Σάββατο, Αυγούστου 27, 2011

κριτική στην δημοτική αρχή Σαντορίνης

Την κριτική του στο έργο και τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής της Σαντορίνης άσκησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Σιγάλας.
Σε ιδιαιτέρως απλά ελληνικά που καμμιά φορά ξενίζουν τους ακροατές, πλήν όμως φαίνεται οτι ο ίδιος έχει συνείδηση των υπερβάσεών του, ο κ. Σιγάλας άσκησε κριτική για διάφορα θέματα που διαχειρίζεται ο Δήμος ενω παράλληλα αναφέρθηκε στις λύσεις που προτείνει ο συνδυασμό του οποίου ηγείται.

Ο κ. Σιγάλας αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας για το οποίο είπε οτι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ενω σημείωσε οτι θα ήταν αποτελεσματικότερο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να "μοιραστούν" ετσι ώστε να εργάζονται κοντά στον τόπο που μένουν σύμφωνα με το σκεπτικό οτι με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Στο ίδιο θέμα επανέλαβε ο διαφωνεί με την "λύση" της χρήσης του μηχανήματος του κ. Σούκου για την διαχείριση μέρους των απορριμμάτων μιας και το θεωρεί αναποτελεσματικό, χαρακτηρίζοντας ως λανθασμένη την επιλογή του δημάρχου της Άνδρου Γιάννη Γλυνού να το χρησιμοποιήσει αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα. Ο κ. Σιγάλας άσκησε κριτική και στο θέμα των επιλογών του Δήμου σε θέματα τουριστικής προβολής, προτείνοντας την φιλοξενία των παρουσιαστών και των παραγωγών πρωινών ενημερωτικών εκπομπών στο νησί προκειμένου να το προβάλλουν μέσα απο την δουλειά τους.

Γενικότερα πάντως εξέφρασε την απαισιοδοξία του οτι σειρά μεγάλων έργων δεν θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον δρόμο Αεροδρομίου - Οίας του οποίου η δημοπράτηση δεν ολοκληρώθηκε (σ.σ. εξ αιτίας οικονομικής διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών), ενω σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Σαντορίνης είπε οτι "χρήματα υπάρχουν".

Τέλος ο κ. Σιγάλας ζήτησε απο την δημοτική αρχή να μην παραμερίζει, αλλά να συνεργαστεί με τον συνδυασμό του με σκοπό την διαμόρφωση ακόμη καλύτερων θέσεων για τον Δήμο της Σαντορίνης, σημειώνοντας οτι "είμαστε ενήμεροι και έχουμε προτάσεις για όλα τα θέματα".