Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου - εκδήλωση - νέα πρόεδρος

Στο ξενοδοχείο «Αμαλία» πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.). Πριν από τη Γενική Συνέλευση συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης, προς το οποίο υπέβαλε την παραίτησή του ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Λιγνός, λόγω φόρτου απασχολήσεών του.
Ακολούθησε συζήτηση και εκλογή νέου προεδρείου για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: Πρόεδρος: Χαρίκλεια Ζαμάνου – Χιόνη. Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Χωριανόπουλος. Γεν. Γραμματέας: Τατιανή Αναγνωστοπούλου. Ταμίας: Ιωάννης Στεφανόπουλος. Έφορος: Νικόλαος Αλιπράντης. Μέλη: Αντώνιος Τζιώτης και Στέφανος Λέπουρας.

Στη Γενική Συνέλευση, με Πρόεδρο τον επίτιμο δικηγόρο κ. Γεώργιο Πούλιο, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του 2010 της διοίκησης της Ένωσης, ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρός της ο κ. Εμμανουήλ Λιγνός και συζητήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να περιληφθούν στην Ε.ΚΥ.Τ. και οι ηλεκτρονικές εφημερίδες των Κυκλάδων.
Ακολούθησε η εορταστική εκδήλωση και η κοπή της πίττας έγινε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με την παρουσία και την εμπνευσμένη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου κ.λ. κ. Δωροθέου Β΄, τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιώργου Παπαμανώλη, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, Λάζαρου Θεόφιλου και κ. Νίκου Συρμαλένιου, του Δημάρχου Κιμώλου κ. Θεόδωρου Μαγκανιώτη, παρισταμένων επίσης της Δημοτικής Συμβούλου Γαλατσίου κ. Μαρίας Αλιμπέρτη – Κατσάνη, της πρώην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου και εκπροσώπων Κυκλαδικών Δήμων και Οργανώσεων. Την εκδήλωση έκλεισε ο εκ Σίφνου λογοτέχνης κ. Αντώνης Τρούλλος με δύο βραβευμένα ποιήματά του.