Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

πολίτες κόντρα στον καιρό - προτάσεις εν όψει της συνεδρίασης (3.3) του Π.Σ.

Την πρότασή του για την συγκρότηση 2 ακόμη θεματικών επιτροπών -όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία- κατέθεσε ο Συνδιασμός "Οικολογικός Άνεμος" εν όψει της επόμενης συνεδρίασης (3.3.11) του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η πρόταση του Συνδιασμού αφορά στην συγκρότηση, της Επιτροπής επεξεργασίας θέσεων για τη Νησιωτικότητα και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, με το σκεπτικό οτι για την εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών για το νησιωτικό χώρο, απαιτούνται συγκεκριμένες επεξεργασίες πολιτικών σε όλους τους τομείς.


Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο Συνδιασμός μας ενημερώνει οτι έχει θέσει 3 ερωτήσεις υπόψη του Π.Σ., τις εξής,

Σχετικά με το θέμα του ενδεχομένου άρσης του μειωμένου ΦΠΑ για τις νησιωτικές περιοχές, προτείνοντας στο περιφερειακό συμβούλιο, να πάρει θέση υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος ευνοϊκής φορολογίας για τους κατοίκους των μικρών νησιών 3.100 κατοίκων και κάτω.
Σχετικά με το Λιμενικό έργο των Πολλωνίων της Μήλου, αν έχει ξεπεραστεί η εκκρεμότητα με την Κτηματική Υπηρεσία ώστε να μην υπάρξει οριστική απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.
Σχετικά με συμβάσεις που είχαν υπογραφεί απο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων όπως η εκπόνηση μελέτης του λιμένα των Καμαρών Σίφνου, η προγραμματική σύμβαση διάβρωσης των ακτών της Σίφνου, κ.α., ερωτώνται οι αρμόδιοι αν πρόκειται να προχωρήσουν και πώς.