Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Ρήγας - δημοπρατήσεις λιμανιών

Για την δημοπράτηση 2 νέων λιμανιών, Πολωνίων Μήλου και Σχοινούσας μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του το γραφείο του υφυπουργού κ. Ρήγα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Ο συντονισμός της δράσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την διαχειριστική και τα αρμόδια Υπουργεία και η πολιτική βούληση που εκφράστηκε έμπρακτα από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τον Υφυπουργό Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, οδήγησαν σε αίσια κατάληξη τα δύο λιμενικά έργα.
Έτσι, με την προκήρυξη του μέτρου του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, που αφορά στις λιμενικές υποδομές, θα γίνει η ένταξη των δύο έργων και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Το λιμάνι της Σχοινούσας και ο περιφερειακός δρόμος σύνδεσής του με το χωριό πέρασε από πολύχρονη δοκιμασία, μέχρις ότου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δώσει το «πράσινο φως» για την κατασκευή τους.
Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, για την ανταπόκριση και την ουσιαστική συμβολή τόσο των εμπλεκομένων υπηρεσιών όσο και των πολιτικών προσώπων στη θετική κατάληξη δύο σοβαρών εκκρεμοτήτων για τις Κυκλάδες.