Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Ιάκωβος Λιγνός - κείμενο

Ένα οικονομικού περιεχομένου κείμενο σχετικά με την «έξοδο της Ελλάδας από τα δεσμά του μνημονίου καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας της», μας έστειλε ο κ. Ιάκωβος Λιγνός, μέλος της δημοτικής οργάνωσης της Ν.Δ. Σαντορίνης.

Εμείς, δημοσιεύουμε σήμερα ένα μέρος του κειμένου,
(με την σημείωση οτι ....καλό -και νομοτελειακό...- είναι να "τα λένε" και οι νεοδημοκράτες στην κυβέρνηση. μην τα περιμένετε και όλα απο τους "πασόκους"....)

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε τροχιά ελεγχόμενης πτώχευσης και ξένης κατοχής .Η κατάσταση αυτή επιβαρύνεται καθημερινώς από τη βαθειά ύφεση ,τον πληθωρισμό, την καλπάζουσα ανεργία και τον άκρατο δανεισμό . Η χαοτική αυτή εικόνα συμπληρώνεται από την κατάργηση των συνόρων από τις συνεχείς παραβιάσεις των γειτόνων και την επέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, οι οποίοι περιβάλλονται από σειρά ευεργετημάτων, όπως στεγαστικά δάνεια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο ,επιδοτούμενα ενοίκια κατοικίας από τους δήμους ,δωρεάν παιδεία ,υγειονομική περίθαλψη και ταχύρρυθμες ελληνοποιήσεις, προς αλλοίωση του εκλογικού σώματος και της επιβίωσης των ελλήνων. H σημερινή κυβέρνηση ,συνεχίζει με όλες της τις δυνάμεις το ξεπούλημα της χώρας, στην υπηρεσία της παγκοσμιοποιήσεως και Νέας Τάξης πραγμάτων, με την βοήθεια των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης και συνδικάτων. Ο συνεχής δανεισμός , η φτώχεια και η υποτέλεια, μας επεβλήθη ως τρόπος ζωής, χωρίς κανείς από τους κυβερνώντες , να προτρέπει στην παραγωγή και την δημιουργία πλούτου. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει την ανάταξη της οικονομίας μας, την οικονομική ανάπτυξη, την δημιουργία πλεονάσματος για την αποπληρωμή του ψευδοχρέους μας, διότι τα εργαλεία της δημοσιονομικής (φόροι δημόσιες δαπάνες) και νομισματική πολιτική (εκδοτικό προνόμιο) βρίσκονται στα χέρια των ξένων κατακτητών μας. Είναι όμως απολύτως βέβαιο, ότι θα επιτύχει την πλήρη αφαίμαξη της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των ελλήνων γράφοντας θλιβερό επίλογο με τα συντρίμμια που θα αφήσει και την πιθανή απώλεια, μέρους του εθνικού μας κορμού.

Στο κείμενό του ο κ. Λιγνός αναφέρεται και σε προτάσεις για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο -όπως το χαρακτηρίζει- μεταξύ των οποίων είναι αυτή για την «επαναφορά του Εθνικού Νομίσματος και τα συνοδεύοντα αυτό εργαλεία ασκήσεως δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι από τον 7ον αιώνα π.Χ.., η εκχώρηση του Εθνικού Νομίσματος μίας χώρας συνεπάγεται την υποτέλεια και την πτώχευση αυτής.»