Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

(να φτιάξουμε) μια τριμελή επιτροπή με πέντε μέλη, ρε παιδιά!

Η παραπάνω φράση αποδίδεται σε παλαιότερης γενιάς έλληνα ποδοσφαιριστή, δεν θυμάμαι το όνομά του, πλήν όμως για την εποχή της -πιο αθώος ο κόσμος βλέπεται- ήταν χαρακτηριστική. Συνηθιζόταν δε για ενα διάστημα να αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου απ'αρχής πολλά πράγματα έδειχναν οτι δεν θα προχωρήσουν.. (πως λέμε, άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες...)
Ας μην το πάμε όμως τόσο μακριά, οι προβλέψεις και οι συνειρμοί δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, πολύ απλά η φράση μου ήρθε στο μυαλό με την ανακοίνωση απο τον Δήμο της Σαντορίνης των νέων διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο ΔΑΟΣ θα διοικείται απο 15μελές συμβούλιο με πρόεδρο τον Αντώνη Καντζέλη και αντιπρόεδρο τον Παρασκευά Ξαγοράρη. Μέλη του συμβουλίου ορίστικαν οι : Ασιμής Χριστόφορος, Βαζαίος Νικόλαος, Κουτσογιαννοπούλου Καλιόπη, Μαϊνας Ελευθέριος, Κρεμύδας Δημήτριος, Μυτιληναίου Αντωνία, Καραμολέγκος Εμμανουήλ, Τζούρος Ελευθέριος, Καφιέρη Μαρία, Γαλαίου Μαρία, Λειβαδάρος Μανώλης, Δρόσος Σπύρος και Παπαλέξης Γεώργιος.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας θα διοικείται απο 15μελές συμβούλιο με πρόεδρο την Ειρήνη Κώχ και αντιπρόεδρο την Όλγα Γραβάνη. Μέλη του συμβουλίου ορίστικαν οι : Νομικός Γεώργιος του Αντωνίου, Νομικός Γιάννης (πρόεδρος ΤΚ Έξω Γωνιάς), Νομικός Γεώργιος, Κραντίνος Ελευθέριος, Βενετσάνου Αναστασία, Δαρζέντας Αργύρης, Πέσιου Κωσταντίνα και από την μειοψηφία : Γρατσίας Γιάννης και Σιγάλα Μπουλιέρη Λαμπρινή.
Σε οτι αφορά την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, αναμένεται να συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα μετα τις διεργασίες θα που θα γίνουν σε όλους τους Συλλόγους του νησιού για τον ορισμό ενός εκπροσώπου τους.

Τέλος, θα σχολιάζαμε οτι,
Σε ...σχολείο (και μάλιστα "κολέγιο") εξελίσεται ο Δήμος Σαντορίνης... με πολλές τάξεις και πάρα μα πάρα πολλά μαθήματα (και καλούς μαθητές!)
Στο μοντέλο με το οποίο λειτουργούσε ο συνδυασμός «Θηραϊκή Πολιτεία» με τακτικότατες προγραμματισμένες συναντήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του, βλέπουμε οτι λειτουργεί και η ομάδα της Δημοτικής Αρχής.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται πριν απο κάθε δημοτικό συμβούλιο, με την συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και μελών του Συνδιασμού είναι μερικές μόλις απο τις πολλές που διοργανώνονται απο, είτε με, την συμμετοχή μελών της δημοτικής αρχής.
Στις περισσότερες δε περιπτώσεις οι όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν ως προς τους στόχους και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν και οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σε κλίμα ήρεμο και δημιουργικό.