Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

Κυκλαδική Ομοσπονδία - ενημέρωση για 2 επιδοτούμενα προγράμματα

H ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ μας ενημερώνει για 2 επιδοτούμενα προγράμματα που αφορούν το κλάδο
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας, στο κεφάλαιο ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Αντώνης Καρατάσος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στα τηλ. 2281084470, fax.2281085769, email. omospondiaCyclades@gmail.com
www.fede.gr , www.cyclades.in

Τα προγράμματα και οι επιδοτήσεις αφορούν:


· Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός»: διαφοροποίηση και ανάπτυξη


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει την προδημοσίευση του Οδηγού Εφαρμογής για την Πράξη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που εμπίπτει στο πεδίο των Κρατικών Ενισχύσεων του Τομέα Τουρισμού μέσω ΕΣΠΑ.
Μέσω της Πράξης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια υφιστάμενων επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν πριν από την 01.01.2010, σε όλη τη Χώρα και οι οποίες δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην παροχή υπηρεσιών Εναλλακτικού Τουρισμού και ειδικότερα στα ακόλουθα πεδία:
Αθλητικός τουρισμός αναψυχής
Πολιτιστικός Τουρισμός
Θαλάσσιος Τουρισμός
Τουρισμός Υπαίθρου
Γαστρονομικός Τουρισμός
Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας

Οι προτάσεις (επενδυτικά σχέδια) που δύνανται να χρηματοδοτηθούν, αφορούν στην προμήθεια συστημάτων και εξοπλισμού για την άσκηση της εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας, στη διαμόρφωση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και χώρων άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, στο σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων και, τέλος, στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται σε €15.000 – €400.000, ενώ η Δημόσια Χρηματοδότηση θα αποτελεί ποσοστό 40% του σχεδίου, με ειδική προσαύξηση επιπλέον 5% στις περιπτώσεις των μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων). Τα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν προβλέπεται να τονώσουν τη δραστηριότητα των επιχειρηματιών που αναπτύσσουν εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες και να βελτιώσουν το ποιοτικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ένα νέο Πρόγραμμα με τίτλο «Πράσινος Τουρισμός», ύψους Δημόσιας Δαπάνης 30 εκατ. ευρώ, προδημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ως ξενοδοχειακά ή λοιπά τουριστικά καταλύματα.
Επιλέξιμες Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να είναι Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο τα παρακάτω κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως κατηγορίας:
Ξενοδοχεία κλασικού τύπου.
Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων.
Ξενοδοχεία μικτού τύπου (κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων).
Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια.
Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων.
Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.
Τουριστικές επαύλεις.
Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ).

Για πληροφορίες http://www.visitgreece.gr/, http://www.gnto.gr/
Της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ, http://www.antagonistikotita.gr/)
Του ΕΦΕΠΑΕ http://www.efepae.gr/